Nepale nušautas Aukščiausiojo Teismo teisėjas

Nepalo sostinėje Katmandu motociklu važiavę užpuolikai ketvirtadienį nušovė Aukščiausiojo Teismo teisėją ir savo nusikaltimu privertė nuogąstauti, kad šioje Himalajų šalyje tvyrant politiniam vakuumui gali įsivyrauti įstatymų nepaisymas.

Teisėjas Rana Bahaduras Bamas, kurio atžvilgiu vyko tyrimas dėl korupcijos, ketvirtadienį ryte buvo vežamas iš vienos šventyklos, kai pasirodė užpuolikai.

„Jis ir vienas apsaugininkas važiavo iš Bagalamukhės šventyklos. 11 val. 8 min. jiems kelią pastojo motociklas, buvo šaudoma“, - sakė Katmandu policijos atstovas Rabi Rajas Shrestha,  kuris pridūrė, kad R.B.Bamo asmens sargybinis per užpuolimą buvo sužeistas.

„Jis mirė nuo daugybinių šautinių žaizdų pažastyje. Apklausime (teisėjo) vairuotoją, kad sužinotume daugiau“, - sakė R.R.Shrestha.

Šis nusikaltimas netvirtą taiką sostinėje pertraukė kelios dienos po to, kai Nepalo konstitucinis susirinkimas, kuris svarstė R.B.Bamo apkaltos klausimą, paleido save nesugebėjęs susitarti dėl konstitucijos.

Teisėjas buvo nušautas nepaisant to, kad gatvėse patruliuoja tūkstančiai policininkų.

Šiuo metu šalyje, likusioje be įstatymų leidžiamosios valdžios ir tik su laikinąja vyriausybe, dėl valdžios kovoja įvairios politinės frakcijos. Rinkimai numatomi lapkritį.


Šiame straipsnyje: Nepalasteisėjas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
Lietuva issivystymu pasieks Nepala ?

cat

cat portretas
Nieko nuostabaus jeigu ir Lietuvoje nusaus pora desietku dvigubais standartais teisiancius teisejus.Istatymas yra vienas,bet taikomas dvejopai.Politikam ir piniguociam-visada atsiranda stipriai lengvinanciu aplinkybiu.O benami ir uz pora pavogtu kiausiniu cypen ikisa.Taip kad nieko nuostabaus kad tamides tarnus kartas nuo karto atsaudo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių