Neištesėti D. Trumpo pažadai piktina Škotijos kaimą

  • Teksto dydis:

Viename Škotijos kaime Šiaurės jūros pakrantėje išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) daugeliui vietos gyventojų yra tik nemalonus kaimynas.

Magnatui priklausantis golfo kurortas Balmedyje pasveikino jį su įspūdinga pergale rinkimuose, tačiau bendruomenės nariai sako, kad jis sulaužė duotus pažadus sukurti daug darbo vietų ir užgauliai nepaisė bendruomenės reikštų rūpesčių dėl statybos.

Vietos gyventojai taip pat skundžiasi dėl 1,8 m aukščio sienos, kuria milijardierius nekilnojamojo turto vystytojas apsupo kurortą, pavadintą „Trump International Golf Links“, ir kurioje jie įžvelgia panašumą su siena, kurią jis planuoja pastatyti tarp Meksikos ir Jungtinių Valstijų.

„Šiai vietovei buvo pažadėta 1,4 tūkst. darbo vietų, penkių žvaigždučių viešbutis, du golfo aikštynai, jojimo centras ir Dievas težino, kas dar. Tačiau negavome nieko“, – sako Michaelas Foote (Maiklas Futas), pro kurio namo langus galima matyti aikštyną.

Ką jis gali patarti Amerikos žmonėms? „Sėkmės.“

Kurorte faktiškai dirba maždaug 95 žmonės ir, kaip rodo įmonės dokumentai, jo metiniai nuostoliai 2014 ir 2015 metais sudarė po 1 mln. svarų (1,1 mln. eurų).

Dirbdamas savo įrankių sandėliuke, vietos gyventojas Finlay Munro (Finlis Munro) rodo į D. Trumpo sieną ant jo sklypo ribos ir skundžiasi verslininku.

„Jis nėra labai malonus kaimynas. Per pastaruosius dešimt metų su juo turėjome daug problemų“, – pareiškė F. Munro agentūrai AFP po D. Trumpo triumfo rinkimuose.

Žinia, kad D. Trumpas, kurio motina buvo škotė, ketina pastatyti prabangų golfo aikštyną, 2006 metais iš pradžių buvo sutikta itin džiugiai.

Jam buvo skirtas Pasaulio škoto titulas, kuris pagal Škotijos verslo ambasadorių programą skiriamas škotiškų šaknų turintiems verslo vadovams, o regioninė vyriausybė atmetė gyventojų prieštaravimus dėl poveikio aplinkai.

Po D. Trumpo raginimų uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas Škotijos vyriausybė atėmė iš jo šį titulą. Be to, jis neteko garbės laipsnio, kurį jam buvo skyręs Roberto Gordono universitetas.

„D. Trumpo pastaruoju metu daryti pareiškimai parodė, kad jis nebetinka būti Škotijos verslo ambasadoriumi“, – gruodį pareiškė regioninės vyriausybės atstovas spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai prasisuko

Gerai prasisuko  portretas
pazadejo sukurti daug darbo vietu, nes tik taip gali gauti vyriausybes parama. O jau gavus parama, "planai pasikeite". Dabar lygiai taip pat isdurs visa Amerika. Tikrai, "sekmes"

piliečiui

piliečiui portretas
Boikotavo,ar tiesiog B-B-D padarė,nusipurtė atsakomybės tiesiog? O ir "boikotuoti" galėjo ne 60%,o 50% daugiausiai,jei pasižiūrėti į aktyvumą.Boikotavo tai keli nuošimčiai tų,kurie atėjo prie balsadėžių ir sugadino biuletenius,o ne tie,kurie šiltai sėdėdami namie bambėjo.

...

... portretas
PUIKUS atsakas tiems kurie mums smegenis plauna esą 'Strateginis investuotojas tai gėris', o 'Nupirktos žemės niekur neišveš' - SAVO Namus PRIVALU saugoti nuo visokių atėjūnų nesvarbu ar jie ginklų ar pinigų pagalba pas mus veržias; nemaitindami savų bankų maitinam svetimus ir prarandam VISKĄ.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių