A. Navalnas: V. Putinas siekia būti imperatoriumi iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Garsus Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas sukritikavo kovo mėnesį vyksiančius Rusijos prezidento rinkimus, kuriuose jam buvo uždrausta dalyvauti, ir sakė, kad šis balsavimas tėra apgaulė, siekiant „iš naujo paskirti“ Vladimirą Putiną, norintį būti „imperatoriumi iki gyvos galvos“.

Likus dviem mėnesiams iki rinkimų, per kuriuos V. Putinas beveik neabejotinai laimės istorinę ketvirtą kadenciją, 41 metų opozicijos lyderis ir kovotojas su korupcija A. Navalnas antradienį savo kampanijos būstinėje pasikalbėjo su naujienų agentūros AFP korespondentu.

„Tai ne rinkimai, ir mano vaidmuo bus aiškinti žmonėms, kad ši procedūra, kurią jie vadina rinkimais, iš tikrųjų yra rengiama tik Putinui iš naujo paskirti“, – sakė jis.

„Mes tai įrodysime ir įtikinsime žmones, kad neįmanoma pripažinti nei šių rinkimų, nei šio režimo“, – pridūrė A. Navalnas.

Pernai A. Navalnas surengė kampaniją visoje šalyje, susitiko su tūkstančiais žmonių miestuose visoje Rusijoje, bet gruodį Centrinė rinkimų komisija nurodė, kad jis negali dalyvauti rinkimuose dėl prieštaringai vertinamo teistumo. Opozicijos lyderis tvirtina, kad teismo nuosprendis byloje dėl valstybės turto grobstymo yra sufabrikuotas.

Dabar jis yra pasirengęs savo kampanijos komandos jėgas nukreipti rusų įtikinimui boikotuoti rinkimus. Pirmą didelį savo protestą šiais metais jis šaukia sausio 28 dieną.

„Putinas nori būti imperatorius iki gyvos galvos. Jo palyda, žmonės, kurie tapo milijardieriais ir turtingiausiais pasaulio asmenimis, jie nori to paties“, – sakė jis ir pažadėjo tęsti savo „politinę kovą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IR VEL

IR VEL portretas
Rusijoje caras ir karas pries carizma

GALAS BUS KAIP IR VISŲ ANKSTESNIŲ "IMPERATORIŲ"

GALAS BUS KAIP IR VISŲ ANKSTESNIŲ  "IMPERATORIŲ"  portretas
Nei vieno maskolijos "imperatoriaus" naujųjų laikų istorijoje nėra, kurio nebūtų po mirties niekinę. Šitas bus niekinamas gal net labiausiai; priklausys, kaip su juo pasielgs liaudis, kai susivoks kiek metų prarado, toldama nuo civilizuotos pasaulio delies, kai buvo zombinama fašistine ideologija.

taigi

taigi portretas
Reiškia, ilgai ngyvens
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių