A. Navalnas tikisi Maskvoje surengti eitynes prieš korupciją

  • Teksto dydis:

Vienas pagrindinių Rusijos opozicijos lyderių Aleksejus Navalnas pateikė prašymą Maskvos merijai leisti birželio 12-ąją, minint Rusijos dieną, sostinės centre surengti eitynes ir mitingą prieš korupciją.

„Šiandien pirma diena, kai pagal įstatymą galima pateikti valdžiai pranešimus apie ... mūsų antikorupcines akcijas birželio 12 dieną. Lygiai 8 val. ryto miesto merija buvo informuota“, – pirmadienį savo interneto svetainėje parašė A.Navalnas.

Prašyme, kurio kopija yra paskelbta A.Navalno interneto svetainėje, numatoma, kad eitynės prasidės 14 val. ir kad joje dalyvaus iki 15 tūkst. žmonių.

S.Navalno atstovė Kira Jarmyš naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad pareiškimas buvo pateiktas paties A.Navalno vardu.

Pasak opozicijos lyderio, paraiškos dėl mitingų birželio 12 dieną buvo paduotos ir keliuose kituose Rusijos miestuose.

Tuo tarpu Maskvos regiono saugumo departamento atstovė Jelena Romanova sakė, kad dokumentas nagrinėjamas.

„Atsakymas bus pateiktas per įstatymu numatytą laikotarpį (tris darbo dienas)“, – sakė ji.

A.Navalnas išmaniai naudojasi socialiniais tinklais ir jo populiarumas labai išaugo, kai jo komanda išplatino išsamią ataskaitą, kurioje apkaltino ministrą pirmininką Dmitrijų Medvedevą, kad šis per šešėlinį pelno nesiekiančių organizacijų tinklą kontroliuoja didžiulį turtą. Ši ataskaita, „YouTube“ buvo pažiūrėta daugiau nei 20 mln. kartų ir išprovokavo gatvių protestus.

Kovo mėnesį A.Navalno šalininkams Maskvoje surengus didžiausią nesankcionuotą demonstraciją per pastaruosius metus, policija sulaikė apie tūkstantį žmonių.

Šis 40 metų teisininkas išgarsėjo dar 2012 metais savo kalbomis per masinius protestus prieš V.Putino sugrįžimą į Kremlių.

Nuo to laiko jam teko dalyvauti ne vienoje teisinėje kovoje, kurias jis vadina politiškai motyvuotomis ir tarp kurių yra vadinamoji Kirovo byla, pradėta dėl 2009 metų sandorio, kuris buvo sudarytas A.Navalnui dirbant regiono gubernatoriaus patarėju.

A.Navalnas siekia surinkti 300 tūkst. parašų, kad būtų užregistruotas rinkimų kandidatu.

Tačiau teistumas už sunkų nusikaltimą galėtų jam užkirsti kelią dalyvauti rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tikėjimas grįstas bandelių įdarytų doleriais kiekiu :) Gerai pagalvojus, smagu žiūrėti, kai skustagaliai snarglioti skinchedai eina protestuoti prieš "kurupcija" :))

tai

tai portretas
Klaunas gali surengti tik cirką.

galiu praplauti

galiu praplauti portretas
as tokiu zmogumi geriuosi niekur nedirba turi buta ir nemaza makvos centre vaikai mokosi uzsienyje tai zmogus kuris nedirbdamas o is kritikos sugeba isgyventi jam ne eitynes o tanku pulka reikia duoti nejau bedarbis savo kojomis tures eiti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių