A. Navalnas kaltina įtakingus rusų politikus ryšiais su milijardieriumi O. Deripaska

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas ketvirtadienį paskelbė savo tyrimą, atskleidusį, kad vienas šalies vyriausybės narys galbūt gavo dosnų kyšį iš milijardieriaus Olego Deripaskos.

Pastarasis magnatas figūruoja tyrime dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus, nes turėjo ryšių su buvusiu Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kampanijos vadovu Paulu Manafortu (Polu Manafortu).

A. Navalnas ir jo Kovos su korupcija fondo (FBK) komanda išnagrinėjo vienos merginos, tvirtinančios, kad turėjo romaną su O. Deripaska, paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“.

Nastia Rybka pasivadinusi jauna moteris parašė knygą apie savo „eskorto merginos“ karjerą, o praėjusiais metais rusų televizijai pasakojo, kad viena modelių agentūra buvo ją pasamdžiusi, kad leistų laiką to milijardieriaus jachtoje.

2016-aisiais instagrame ji pasidalijo keliais vaizdo įrašais, kuriuose matoma, kaip O. Deripaska savo jachtoje kalbasi su Rusijos vicepremjeru Sergejumi Prichodka. Viename trumpame įraše magnatas N. Rybkai pasakoja, kodėl Rusijos ir JAV santykiai yra labai prasti.

A. Navalnas, remdamasis viešais įrašais, padarė prielaidą, kad vicepremjeras O. Deripaskos jachtoje praleido kelias dienas, o iki jos buvo nuskraidintas milijardieriaus asmeniniu lėktuvu.

Kiek anksčiau FBK paviešino dokumentus, liudijančius, kad S. Prichodkai, ilgamečiam valstybės tarnautojui, neturinčiam didelių asmeninių pajamų, priklauso prabangi vila šalia Maskvos.

O. Deripaskos holdingo bendrovės „Basic Element“ atstovas ketvirtadienį atsisakė komentuoti šią situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių