Talino meru išrinktas Kazachstane gimęs korėjietis M. Kolvartas

  • Teksto dydis:

Talino meru ketvirtadienį buvo išrinktas daugumą miesto taryboje turinčios Centro partijos pirmininko pavaduotojas Mihhailas Kolvartas (Michailas Kelvertas) – Kazachstane gimęs rusakalbis korėjietis.

Jo kandidatūrą palaikė 45 miesto savivaldybės tarybos nariai, „prieš“ balsavo 25 nariai.

Po kovo 3-ąją vykusių visuotinių rinkimų ankstesnis Estijos sostinės meras Taavi Aasas (Tavis Asas) perėjo dirbti į šalies parlamentą.

Kazachstano mieste Kyzylordoje gimęs M. Kolvertas aktyviai rūpinosi rusų kalbos apsauga Estijoje ir šalies sporto plėtra. 2010 metais jis buvo išrinktas į Rusiškų mokyklų tarybą, kurios tikslas – išsaugoti Estijoje mokymą rusų kalba. 2011 metais M. Kolvertas buvo paskirtas Talino mero pavaduotoju jaunimo, sporto, kultūros, integracijos ir švietimo reikalams.

1992 metais jis įkūrė Estijos tekvondo sąjungą.

Po balandžio 6-ąją pasibaigusių Centro partijos derybų dėl koalicijos su konservatyviąja partija „Isamaa“ („Tėvynė“) ir Konservatyviąja liaudies partija (EKRE), per rinkimų kampaniją pasisakiusiomis už mokymo rusų kalba panaikinimą, M. Kolvertas sakė: „Turime koalicijos sutartį, nenumatančią Pagrindinių mokyklų ir gimnazijų įstatymo pakeitimų – tai yra, nėra perėjimo prie estų kalbos. Taip pat esama tam tikros pažangos pilietybės klausimu. Negalėjau nebalsuoti už šią koalicijos sutartį.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Estijos beda

Estijos beda portretas
Tai kas vyksta okupuotoje Estijoje [80% procentu Estijos ,matosi,asimiliuota atvykeliais-okupantais.] tai didele estu-finu nelaime.

Matysim

Matysim portretas
Gražins bronz karį?

Anonimas

Anonimas portretas
Mokytoja Talino mokykloje klausia vaikų : vaikučiai, kas žino, ką reiškia juoda spalva mūsų vėliavoje ? Marikė tuoj atsako- tai mūsų šventa Estijos žemė, kurioje mes gyvename. Ką reiškia mėlyna spalva? Tomukas atsako- tai mūsų jūra maitintoja. O ką reiškia balta spalva ? Visi vaikučiai tyli. Mokytoja: nejaugi nežinote ? O štai čia mažasis Vova pakelia ranką ir sako : balta spalva- tai tie balti Sibiro sniegynai, kur mes jus visus netrukus išgabensime...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių