Naujosios Zelandijos sostinėje nusileido „ilgiausio pasaulyje reiso“ lėktuvas

  • Teksto dydis:

Oro bendrovės „Emirates“ laineris „Airbus A380“ trečiadienį nusileido Naujoje Zelandijoje, užbaigdamas, kaip manoma, ilgiausią pasaulyje planinį komercinį nepertraukiamo skrydžio reisą.

Iš Dubajaus į Oklandą skridęs lėktuvas sukorė 14,2 tūkst. km, rašo oro susisiekimo naujienų tinklalapis airwaysnews.com. Šis maršrutas yra ilgesnis negu Australijos bendrovės „Qantas“ 13,8 tūkst. km reisas Sidnėjus–Dalasas, kuriuo pradėta skraidyti 2014 metais.

Tinklalapis pažymi, kad šis nepertraukiamas skrydis taip pat yra ilgiausios trukmės – keleiviams, skrisiantiems atgaliniu reisu iš Oklando į Dubajų, teks išbūti ore 17 val. 15 minučių.

Vis dėlto tikėtina, kad šis rekordas neilgai gyvuos, nes „Emirates“ planuoja vėliau šį mėnesį pradėti skrydžius Dubajus–Panama, per kuriuos lėktuvai ore išbus apie 17 val. 35 minutes.

Inauguracinį reisą Dubajus–Oklandas atliko laineris A380, bet planuojama, kad šiuo maršrutu paprastai skraidys „Boeing 777“.

Naujosios Zelandijos susisiekimo ministras Simonas Bridgesas (Saimonas Bridžesas) sakė, kad nepertraukiamas skrydis sutrumpina kelionę maršrutu Dubajus–Oklandas trimis valandomis ir pagerina šalies susisiekimą su pasauliu.

„Tiesioginiai skrydžiai dar labiau skatins prekybą ir turizmą tarp abiejų šalių, suteikdami daugiau galimybių keleiviams ir gabenantiems krovinius“, – pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių