Naujoji Murdocho „Saulė“ kyla su padorumo pažadu

Ruperto Murdocho naujasis bulvarinis leidinys „The Sun on Sunday“, kuris pakeitė pernai dėl skandalų uždarytą „News of the World“, sekmadienį išleido savo pirmąjį numerį ir žada laikytis etikos standartų.

80-metis žiniasklaidos magnatas vėlai šeštadienį asmeniškai prižiūrėjo spausdinimo darbus spaustuvėje Hertfordšyre, į šiaurę nuo Londono. Jis tikisi, kad naujasis leidinys taps labiausiai skaitomu Didžiosios Britanijos savaitraščiu.

Pirmajame pirmojo numerio puslapyje spausdinamas interviu su britų televizijos žvaigžde Amanda Holden, kuri gimus dukrai buvo atsidūrusi visai prie mirties. Antraštė skelbia: „Mano širdis buvo sustojusi 40 sekundžių“.

Redaktoriaus skiltyje po antrašte „Šiandien pateka nauja Saulė“ rašoma, kad laikraštis skundams ir klaidoms nagrinėti skiria vadinamąjį skaitytojų gynėją, ir žadama, kad jo žurnalistai laikysis etikos normų.

„Jūs galėsite tikėti, kad mūsų žurnalistai rinkdami naujienas laikosi padorumo vertybių“, - rašoma skiltyje.

Joje taip pat sakoma, kad naujasis laikraštis bus „bebaimis, atvirai kalbantis, šelmiškas ir linksmas“.

Tačiau taip pat tvirtinama, kad 10 „The Sun“ žurnalistų, kurie nuo lapkričio buvo areštuoti dėl kaltinimų mainais į informaciją davus kyšius policijai ir valstybės pareigūnams, yra nekalti, kol neįrodyta kitaip.

Australijoje gimęs R.Murdochas, kuris yra JAV žiniasklaidos imperijos „News Corporation“ įkūrėjas ir vadovas, vasario 16 dieną atskrido į Britaniją spręsti po naujausių areštų kilusios krizės laikraštyje „The Sun“.

Kitą dieną, nuvykęs į „The Sun“ redakciją Londone, jis netikėtai paskelbė, kad pradeda leisti „The Sun on Sunday“. Tai įvyko praėjus vos septyniems mėnesiams po to, kai „News of the World“ buvo uždaryta kilus skandalui dėl to, kad žurnalistai neteisėtai šnipinėjo mobiliųjų telefonų balso pašto pranešimus.

Penktadienį R.Murdochas „Twitter“ pranešė, jog būta daug kalbų apie „The Sun on Sunday“ pardavimą, bet jis būtų „labai laimingas bet kokiu už du milijonus žymiai didesniu“ parduodamų egzempliorių skaičiumi.

Toks skaičius sudarytų sąlygas naujajam laikraščiui aiškiai aplenkti 1,9 mln. egzempliorių tiražu leidžiamą „The Mail on Sunday“, kuris šiuo metu yra geriausiai perkamas savaitraštis Britanijoje.

„The Sun on Sunday“ pardavinėjamas žema, 50 pensų (60 eurocentų) kaina ir tai jau išprovokavo kainų karą su kai kuriais R.Murdocho konkurentais.

Pirmasis numeris, kurio, kaip praneša britų žiniasklaida, atspausdinta 3 mln. egzempliorių, išvaizda labai panašus į dienraštį „The Sun“ - jo pavadinime puikuojasi tas pats didelis raudonas užrašas „The Sun“, tik po juo nupiešta maža geltona saulė ir pridėtas žodis „Sunday“ („sekmadienis“).

Naujajam laikraščiui vadovaus „The Sun“ redaktorius Dominicas Mohanas (Dominikas Mohanas), be to, į šį projektą taip pat buvo įtraukta dalis iš 200 žmonių, netekusių darbo, kai buvo uždarytas „News of the World“.


Šiame straipsnyje: MurdochasSpaudaLaikraščiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių