Nauji prezidentiniai lėktuvai D. Trumpui pasirodė per brangūs

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį paragino atšaukti milijardų dolerių vertės sutartį su kompanija „Boeing“ dėl naujų prezidentinių lėktuvų „Air Force One“ įsigijimo, pavadindamas išaugusią sutarties kainą „absurdiška“.

„Kompanija „Boeing“ gamina naują „Air Force One“ lėktuvą „ Boeing 747“ būsimiems prezidentams, bet kaina yra nesuvokiama – daugiau nei 4 mlrd. JAV dolerių. Atšaukite užsakymą!“, – parašė D.Trumpas tviteryje.

Dviejų „Boeing 747-8“ lainerių pertvarkymas, paverčiant juos moderniomis skraidančiomis vadavietėmis iki 2024 metų, anksčiau buvo įvertintas 3 mlrd. JAV dolerių. Šią kainą kompanija „Boeing“ pasiūlė 2015 metų sausį ir buvo pasirinkta kaip konkurso nugalėtoja.

Garsieji baltos iš žydros spalvos lėktuvai su užrašu „The United States of America“ ir JAV vėliava ant uodegos yra laikomi JAV galybės simboliu.

Tačiau dabartiniai dviejų denių prezidentiniai lėktuvai „747-200“, užsakyti dar Ronaldo Reagano (Ronaldo Reigano) ir pradėti naudoti 1990 metais, jau sensta.

Anksčiau šiais metais „Air Force“ paruošė pirmą iš virtinės sutarčių dėl naujų lėktuvų gamybos projektų.

Ironiška, kad galimybių studija, turėjusi padėti sumažinti naujo prezidentinio lėktuvo gamybos išlaidas, atsiėjo 25,7 mln. JAV dolerių.

Tačiau, D.Trumpo nepasitenkinimą sukėlė, iš pažiūros, nepagrįstai išaugusi projekto kaina.

„Aš manau, kad „Boeing“ ruošia kažkokį numerį. Norime, kad „Boeing“ užsidirbtų daug pinigų, bet ne tiek daug“, – sakė išrinktasis prezidentas žurnalistams savo būstinėje Manhatano dangoraižyje „Trump Tower“.

Pasak jo, 4 mlrd. JAV dolerių yra visiškai „nesuvokiama“ ir „absurdiška“ kaina.

Kol kas „Boeing“ pranešimo šiuo klausimu nepaskelbė.

Tokių prestižinių pirkinių kaip „Air Force One“ dėl išaugusių kainų buvo atsisakyta ir anksčiau.

2009 metais prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) nutraukė projektą, kuriuos buvo siekiama pakeisti prezidentų naudojamus sraigtasparnius „Marine One“.

Nuo 2005 metų, kai sraigtasparniai buvo užsakyti, jų kaina išaugo beveik 11,5 mlrd. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
puiku,kad busimas prezidentas rupinasi ikainiais,todel ir jo salis gal igaus kita kvepavima,nes kai rupinasi tik savo asmenine gerove, tada vargas klasei,kuri zemiau nei vidutine
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių