Naujasis princas karaliauja pirmuosiuose britų spaudos puslapiuose

  • Teksto dydis:

Pirmuosiuose britų laikraščių puslapiuose trečiadienį dominuoja pirmosios naujo britų princo fotografijos, kuriose į akis krinta ir princesės Dianos žiedas ant sūnų pasauliui pristatančios mamos Kate (Keit) piršto.

Po pompastikos ir formalumų, kai pirmadienį buvo paskelbta apie princo Williamo (Viljamo) ir jo žmonos sūnaus gimimą, šalies spauda daug žaismingiau aprašo pirmąjį viešą naujojo princo pasirodymą šį antradienį.

Daugelis laikraščių, tarp jų - "Daily Mirror", "Daily Mail" ir "The Times", išspausdino dienos amžiaus kūdikio, kurioje jis atrodo rankele mojantis fotografams ir sveikintojams, nuotrauką.

"Pirmasis karališkas kūdikio pamojavimas", - skelbia "Daily Mail".

Specialiame "The Times" viršelyje - Catherine (Ketrin) su naujagimiu ant rankų ir antraštė "Jo pirmasis karališkasis pamojavimas".

"The Sun", kuris antradienį naujagimio garbei buvo persivadinęs "The Son" ("Sūnus"), išspausdino iš arti darytą kūdikio Catherine rankose nuotrauką. Antraštė skelbia "Naujasis princas".

Nuotraukoje išsiskiria motinos deimantų ir safyro sužadėtuvių žiedas, kuris anksčiau priklausė Williamo velionei motinai, Velso princesei Dianai.

Antradienio scena prie Londono Švč.Marijos ligoninės privataus sparno "Lindo" daug kam priminė tai, kaip Diana ir princas Charlesas (Čarlzas) toje pačioje vietoje 1982 metais parodė visuomenei ką tik gimusį Williamą.

"Daily Star" pasigavo Williamo šmaikščią pastabą, kad kūdikis turi daugiau plaukų už jį.

"Mamos išvaizda, tėčio įpėdinis", - skelbė antraštė.

"The Daily Telegraph" pagerbia "mūsų mažąjį princą" ir rašo, kad jo gimimas apsaugojo monarchiją ateinančiam šimtui metų. "The Guardian" virš šeimos nuotraukos parašė "Sveikas, pasauli".

"Praėjusį vakarą, išdidiems naujiems tėveliams rodant savo kūdikį pasauliui, mes matėme ne tik džiaugsmingą asmeninį įvykį, bet ir šiuolaikinį senovinės institucijos atsinaujinimą, - redaktoriaus skiltyje rašė "The Daily Telegraph". - Respublikonams tai gali nepatikti, bet jie dar mažiausiai šimtmečiui pralaimėjo ginčą".

"The Sun" rašo, kad karališkuoju kūdikiu "galime didžiuotis visi".

"Šiuo ikoniniu švytinčios Kate ir Willso, laikančių savo dienos amžiaus sūnų, atvaizdu pagauta esmė poros, kuri įkvėpė naują gyvybę monarchijai, - rašo šis bulvarinis leidinys. - Nacionalinės šventės nuotaika yra nepaprasta".



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytas

vytas portretas
monarchija- viduramziu atgyvena, o jos garbinimas- baudziauninko kompleksas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių