Naujasis prancūzų lyderis įvardijo savo patarėjus

Naujasis Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as antradienį pranešė, kas bus jo artimiausi patarėjai, kurie tvarkys Eliziejaus rūmus - šis jo tarnybos pranešimas yra pirmasis po prisaikdinimo prezidentu.

Taip pat laukiama, kad F.Hollande'as vėliau antradienį paskelbs ministro pirmininko pavardę, o kol kas žinoma, kad jo dešinioji ranka ir prezidentūros vadovas bus 61-erių valstybės tarnautojas buvęs regiono gubernatorius Pierre-Rene Lemas (Pjeras Renė Lema).

Karo atašė liks tas pats pareigūnas - generolas Benoit Puga (Benua Puga), 59-erių buvęs specialiųjų pajėgų vadas.

F.Hollande'o politiniu patarėju bus Aquilino Morelle (Akvilinas Morelis), 49-erių politikas ir komunikacijų specialistas, kilęs iš ispanų darbininkų šeimos; jis buvo ir buvusio socialistų premjero Lionelio Jospino (Lionelio Žospeno) patarėjas.

Pranešime įvardyti dar penki žemesnio rango patarėjai.


Šiame straipsnyje: Francois Hollande

NAUJAUSI KOMENTARAI

nenustebčiau

nenustebčiau portretas
jei socialisto patarėju būtų putinas, gražus duetas išeitų, nei taupyti, nei mąstyti - viską iššvaistyti - toks yra socialistų-komunistų šūkis. O kai viską iššvaistys, tada rėks, kad esą skurdžiai, nieko neturi, todėl kiti privalo padėti, išmokas mokėti. Ar nebus toks scenarijus ir pas mus, Lietuvoje? viską, ką vyriausybė sutaupė ir išbrido iš kirkilinės krizės, atiduosime socialistams-komunistams-darbiečiams-tvarkiečiams? Tik po to neieškokite kaltų, kaip ir amžini antimonarchistai prancūzai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių