Naujasis Armėnijos premjeras atleido policijos ir saugumo tarnybos vadovus

  • Teksto dydis:

Naujasis Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas, stojęs prie vyriausybės vairo šią savaitę, ketvirtadienį pareiškė, kad atleido šalies policijos ir saugumo tarnybos vadovus.

Armėnijos gynybos ir finansų ministrai kiek anksčiau sakė, kad nedirbs naujoje vyriausybėje. Ji turi būti suformuota per dvi savaites nuo premjero išrinkimo.

„Ką tik pasirašiau pareiškimą prezidentui apie policijos vado Vladimiro Gaspariano ir saugumo tarnybos vadovo Georgijaus Kutojano atleidimą iš jų pareigų“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė N. Pašinianas.

Naujuoju policijos vadu paskirtas Jerevano policijos viršininko pavaduotojas Valerijus Osipianas, dalyvavęs derybose su neseniai vykusių gatvės protestų organizatoriais.

N. Pašinianas pabrėžė šio paskyrimo simboliškumą.

„Per demonstracijas su Valerijumi Osipianu buvome skirtingose barikadų pusėse. Nusprendžiau,.. kad būsime toje pačioje pusėje“, – parašė premjeras feisbuke.

Armėnijos sostinės saugumo tarnyboms šiuo metu vadovaujantis Arturas Vanecianas tapo Nacionalinės saugumo tarnybos vadovu.

„Nacionalinė saugumo tarnyba privalo atlikti svarbią funkciją kovoje su korupcija, kurią Armėnijoje privalome labai greitai sunaikinti“, – sakė N. Pašinianas.

Armėnijos parlamentas išrinko N. Pašinianą premjeru gegužės 8-ąją, po kelias savaites trukusių masinių protestų prieš valdančiąją partiją.

Nedidelei opozicinei partijai vadovaujantis N. Pašinianas į šios skurdžios Pietų Kaukazo valstybės miestų gatves išvedė dešimtis tūkstančių protestuotojų.

Apkaltinęs veteraną lyderį Seržą Sargsianą valdžios užgrobimu, N. Pašinianas privertė jį palikti ministro pirmininko postą po dešimtmetį trukusio vadovavimo šaliai.

Kritikai kaltino S. Sargsianą ir jo Respublikonų partiją korupcija, paklūstant galingiems oligarchams ir nesugebant susidoroti su šalį apėmusiu skurdu.

Prieš parlamento balsavimą anksčiau šią savaitę N. Pašinianas sakė, kad stengsis atsikratyti korupcijos ir užtikrinti „normalų gyvenimą šalyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių