NATO vadovas: Rusijos karinės jėgos panaudojimas Ukrainoje sukeltų pasekmių Maskvai

Rusija sulauktų pasekmių, jeigu panaudotų karinę jėgą Ukrainoje, penktadienį pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, išreiškęs susirūpinimą dėl Maskvos pajėgų telkimo prie sienos su Ukraina.

„Aišku, jog jeigu Rusija panaudos jėgą prieš Ukrainą, tai užtrauks kainą, tai sukels pasekmių“, – per spaudos konferenciją perspėjo Aljanso vadovas.

J. Stoltenbergas nurodė, kad ateinančią savaitę Rygoje susitiksiantys NATO užsienio reikalų ministrai aptars Rusijos karinių pajėgų telkimą prie sienos su Ukraina, suteikiant „labai svarių priežasčių smarkiai nerimauti“.

„Tau jau antras kartas šiais metais, kai Rusija sutelkė dideles ir neįprastai koncentruotas pajėgas šiame regione“, – kalbėjo bloko lyderis, ir paminėjo, kad ten esama sunkiosios technikos – „tankų, savaeigės artilerijos dalinių, dronų ir elektroninės kovos sistemų, taip pat kovos veiksmams parengtų karių“.

J. Stoltenbergas šį pajėgų telkimą vadino „neišprovokuotu ir nepaaiškintu“, taip pat perspėjo, kad „tai didina įtampą ir apsirinkimų grėsmę“.

Maskva savo ruožtu Vakarų nerimastingus pareiškimus vadino „isterija“ ir atmetė kaltinimus, kad ji planuoja įsiveržti į Ukrainai, kurios vieną dalį – Krymo pusiasalį – jau aneksavo 2014 metais.

Naujas pajėgų telkimas atrodo panašus į stebėtą balandį, kai Rusija prie sienos su Ukraina buvo pasiuntusi apie 100 tūkst. karių.

J. Stoltenbergas sakė, kad nors Ukraina nėra NATO narė ir jai netaikoma bloko kolektyvinės gynybos sutarties sąlyga, Aljansas „pasiųstų aiškią žinią Rusijai, kad NATO yra pasiruošusi ginti ir saugoti visus sąjungininkus“.

„Turime užtikrinti, kad nebūtų jokių nesusipratimų, jokios erdvės klaidingiems vertinimams dėl NATO ryžto, gebėjimo ir valios ginti visus NATO sąjungininkus“, – pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
pentagonas ko gero zydu uzvadytas ir kuria panus sionystam palankius uzgrobt haholus nes zydas jau poste tik zmones nenori kariaut tai lenda nato kaip ir visur kirsina tautas o patys ir toliau jau savus musa nes tai nebesavi nes ir ju perdaug stai ir darosi aisku kas prieko ir delko?======

Izvalgus

Izvalgus portretas
Atidarydami Nord Stream 2, dar labiau emete finansuoti fasista putleri. Dabar laukite vis nauju agresiju. Aciu poniai Stazi Frankenstein.

aaa

aaa portretas
kodel amerikonui ,,pasekmiu,, nebuna. Kur amerikonas ten ir karas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių