NATO vadovas ir A. Jolie sutarė bendradarbiauti ginant moteris

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir Jungtinių Tautų Vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui (UNHCR) atstovaujanti Holivudo aktorė Angelina Jolie (Andželina Džoli) trečiadienį susitarė bendradarbiauti, kad užkirstų kelią smurtui prieš moteris rajonuose, kuriuos krečia ginkluoti konfliktai.

„Specialioji pasiuntinė Jolie ir aš nusprendėme dirbti drauge (šiuo klausimu)“, – sakė NATO generalinis sekretorius per bendrą spaudos konferenciją Briuselyje.

Pasak J. Stoltenbergo, bendradarbiaujant būtina siekti, kad vykstant ginkluotiems konfliktams ginkluotųjų pajėgų vadai sektų savo kovotojų veiksmus ir būtų pasirengę nubausti tuos, kas leidžia smurtauti prieš moteris.

„Angelina, žavimės jūsų iniciatyvomis dėl moterų teisių gynimo ir kovos su seksualine prievarta. Dėl to labai džiaugiuosi, kad sutarėme bendradarbiauti“, – sakė Aljanso vadovas.

A. Jolie savo ruožtu pažymėjo, jog bendradarbiaus su NATO, „kad pasiektų realių rezultatų konfliktų zonose“.

„Negalime pasiekti ilgalaikės taikos ir saugumo be lygių teisių ir moterų dalyvavimo“, – pabrėžė ji.

„Vienas iš klausimų, kuriuos sprendžiame drauge su daugybe partnerių, tokių kaip Kosovas, Afganistanas ir Jordanija, yra kaip pasiekti, kad ginkluotųjų pajėgų ir policijos gretose būtų daugiau moterų“, – sakė J Stoltenbergas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
pas ją jau ten nėra ką ginti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių