NATO prabilo apie pralaimėjimą Afganistane

Aukštas pareigas užimantis JAV generolas kritikuoja NATO šalių veiksmus Afganistane. Nesugebėjimas susitarti ir pasiųsti daugiau pajėgų į šią šalį, pasak Jameso Craddocko, neleis laimėti karo su terorizmu.

NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas generolas J.Craddockas tvirtina, kad karo su talibų kovotojais negalima laimėti vien karinėmis priemonėmis. Pasak jo, labai jaučiasi politinės valios stoka. Be to, generolo nuomone, pergalei reikalingos šalies ekonominės raidos ir atkūrimo programos.

"Rimti mūsų aljanso valios trūkumai vykdyti misiją Afganistane pastebimi iš pirmo žvilgsnio", – generolas sakė skaitydamas paskaitą Londone įsikūrusiame Karališkajame jungtinės tarnybos institute.

J.Craddockas pabrėžė, kad tinkamai veikiančios teisėsaugos sistemos šalyje iki šiol nepavyko sukurti, o daugelis Afganistano žmonių įsitikinę, jog talibai gali pasiūlyti kur kas veiksmingesnę alternatyvą.

"Talibų teisingumas laikomas greitu, atsižvelgiančiu į kultūrinius klausimus ir beveik nekorumpuotu. Na, o mūsų remiama vyriausybės sistema laikoma nepaslankia, pernelyg biurokratiška ir persmelkta korupcijos", – sakė JAV generolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių