NATO ir Rusija surengė ,,rizikos mažinimo“ derybas

  • Teksto dydis:

NATO ir Rusija ketvirtadienį surengė aukšto lygio derybas dėl aviacijos incidentų rizikos mažinimo ir skaidrumo didinimo po virtinės pavojingų atvejų, sakoma JAV vadovaujamo Aljanso pranešime.

Rusijai aneksavus Krymą ir NATO pradėjus didžiausią savo pajėgų stiprinimą nuo Šaltojo karo laikų, Baltijos ir Juodojoje jūrose buvo užregistruota virtinė pavojingų incidentų, kurie vos nesibaigė laivų ir lėktuvų susidūrimu.

„Tęsiant mūsų dialogą su Rusija, NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas ambasadorius Alexanderas Vershbow (Aleksandras Veršbou) susitiko su Rusijos Federacijos ambasadoriumi Aleksandu Gruška“, – sakoma pranešime.

„Jie aptarė skaidrumo didinimo ir rizikos mažinimo būdus“, – nurodoma jame.

Liepos mėnesį Aljanso valstybių ir vyriausybių susitikime Varšuvoje buvo nuspręsta sustiprinti rytinio NATO sparno saugumą keturiais daugianacionaliniais batalionais, kurie bus dislokuoti Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Taip siekiama nuraminti Rusijos kaimynes, kurias baugina Rusijos intervencija į Ukrainą.

NATO pranešime nurodoma, kad A. Gruško buvo informuotas, jog Aljansas yra pasiruošęs tęsti dialogą su Maskva, tačiau neketina kaip nors keisti savo politikos Rusijos atžvilgiu.

„Mūsų praktinis bendradarbiavimas išlieka suspenduotas po Rusijos agresyvių veiksmų prieš Ukrainą,– nurodoma pranešime. – Tačiau mes nusprendėme palikti atvirus politinio dialogo kanalus“.

Jame taip pat priduriama, kad NATO lyderis Jensas Stoltenbergas „šiuos klausimus ir kitus veiksmus nori aptarti su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu artimiausiu laiku“.


Šiame straipsnyje: NATORusijarizikaderybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių