Naftos kainos sugrįžo į 40 JAV dolerių už barelį lygį

  • Teksto dydis:

Naftos kainos ketvirtadienio ryte laikosi ties 40 JAV dolerių už barelį kartele ir tebejaučia spaudimą dėl rinkoje išliekančio didelio pasiūlos pertekliaus.

"Brent" rūšies naftos kainos gegužės mėnesio sandoriams Londono biržoje "ICE Futures" ketvirtadienio ryte nepakito ir sudaro 40,47 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu WTI rūšies naftos kainos gegužės sandoriams Niujorko prekių biržos (NYMEX) elektroninėje prekybos sesijoje sumenko 13 centų, arba 0,3 proc., iki 39,66 JAV dolerio už barelį.

Trečiadienį, JAV energetikos departamentui paskelbus naujausius JAV komercinių "juodojo aukso" atsargų duomenis, nafta atpigo 3-4 procentais.

Departamentas, be kita ko, pranešė, kad JAV komercinės naftos atsargos praėjusią savaitę padidėjo 9,36 mln. barelių iki 532,5 mln. barelių ir buvo didžiausios nuo 1930 metų. Analitikai prognozavo, kad atsargos padidės vidutiniškai 2,53 mln. barelių.

Nors pastarosiomis savaitėmis naftos rinkos dalyvių optimizmas padidėjo, kol kas nematyti jokių aiškių pasiūlos ir paklausos santykio rinkoje pokyčių ženklų, teigia analitikai.

Jų teigimu, "tas didžiulis naftos atsargų padidėjimas iš tiesų rodo, kad ... pasiūla ir paklausa tebėra nesubalansuotos. Tai dideli skaičiai ir rinka negali jų tiesiog ignoruoti."



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAI KAM LABAI APMAUDU....

KAI KAM LABAI APMAUDU.... portretas
Ypač tiems, kurie įsivaizdavo, kad pasmaugs Rusiją su naftos kainų mažinimu ir sankcijomis...Tik, atrodo, nuo to nukentėjo ir dar ilgai kentės, pati Europos sąjunga ir mūsų lojantys šuneliai, kuriems jau greitai teks, eilinį kartą, skūrą versti vėl į kitą pusę, nes jau ir JAV ieško kontaktų, o ne konfrontacijos su Rusiją.

Zunda

Zunda portretas
Pageidautina, kad butu 19,99 uz bareli. Tada bus tvarka Zemeje. ;)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių