Naftos kainos šoktelėjo į viršų

  • Teksto dydis:

Trečiadienį smarkiai smukusios naftos kainos ketvirtadienį, prekybos Azijoje metu, iš pradžių taip pat mažėjo, tačiau vėliau ėmė kilti.

Naftos kainos atsigauna po ankstesnio kritimo, kurį paskatino naujausi duomenys, parodę, kad per savaitę padidėjo Jungtinių Valstijų naftos atsargos.

Naftos paklausą smukdė ir blėstančios viltys, kad naftą išgaunančioms šalims pavyks susitarti dėl jos įšaldymo.

JAV energetikos departamentas trečiadienį paskelbė, kad rugpjūčio 19 d. šalies naftos atsargos padidėjo 2,501 mln. barelių. Nors prognozuota, kad jos sumažės 850 tūkst. barelių.

Naftos pigimui įtakos turėjo ir panešimas, jog Iranas kol kas neapsisprendė, ar ribos savo naftos gavybos apimtis, ar dalyvaus rugsėjį Alžyre vyksiančiame Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) susirinkime.

Ankstesnės pastangos įšaldyti OPEC naftos gavybos apimtis žlugo daugiausia dėl to, kad Iranas atsisakė prisijungti, nes jam tik neseniai buvo panaikintos tarptautinės sankcijos, ir šalis norėjo padidinti savo pajamas iš naftos eksporto.

Iranas pranešė, kad po sankcijų panaikinimo jau padvigubino savo naftos ir dujų eksportą iki 2,7 mln. barelių per parą. O šalies naftos gavybos apimtys padidėjo nuo 2,7 iki 3,85 mln. barelių per parą ir beveik siekia 2012 metų lygį prieš sankcijų įvedimą.

Trečiadienį WTI ir „Brent“naftos kainos smuko atitinkami 2,8 ir 1,8 proc. Ketvirtadienį prekybos Azijoje metu iš pradžių WTI nafta pigtelėjo dviem centais iki 46,75 JA dolerio, o „Brent“- septyniais centais iki 48,98 JAV dolerio.

Tačiau vėliau WTI nafta pabrango 11 centų iki 46,88 JAV dolerio, o „Brent“- šešiais centais iki 49,11 JAV dolerio.


Šiame straipsnyje: naftakainospakilo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių