N. Savčenko paskelbė bado streiką dėl kitų karo belaisvių

  • Teksto dydis:

Ukrainietė karo lakūnė Nadija Savčenko, gegužę paleista iš kalėjimo Rusijoje, antradienį paskelbė naują bado streiką savo tėvynėje, protestuodama dėl Kijevo nesugebėjimo susigrąžinti kitų karo belaisvių iš separatistų kontroliuojamų rytinių šalies regionų.

N. Savčenko, kuri yra Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatė, vienu iš svarbiausių savo uždavinių laiko pastangas susigrąžinti per šimtą ukrainiečių karių, patekusių į prorusiškų separatistų nelaisvę Rytų Ukrainoje.

„Nuo šiandien dar kartą skelbiu bado streiką dėl esančiųjų valdžioje visame pasaulyje nesugebėjimo išvaduoti ukrainiečius iš nelaisvės“, – ji sakė žurnalistams.

„Streikas bus tęsiamas, kol bus pasiekta teigiamų rezultatų“, – pabrėžė ji.

N. Savčenko pridūrė taip pat norinti, kad Kijevas vestų derybas su Maskva, siekdamas susigrąžinti dešimtis „politinių kalinių“ iš Rusijos ir Krymo, nors tokie ryšiai buvo įšaldyti, kai Kremlius 2014-ųjų kovą aneksavo Ukrainai priklausantį Juodosios jūros pusiasalį.

N. Savčenko ne kartą skelbė bado streiką, kai buvo laikoma suimta Rusijoje, o tie protestai kai kada tęsdavosi savaites.

Kai kurios apklausos rodo, kad ji yra viena iš didžiausią visuomenės pasitikėjimą turinčių Ukrainos politikų.

Vis dėlto. ji užsitraukė kai kurių įtakingų įstatymų leidėjų nemalonę, ragindama pradėti derybas su prorusiškais separatistais, kurios galėtų vesti į jų kontroliuojamų regionų platesnę autonomiją ir užbaigti karą.


Šiame straipsnyje: Nadiya Savchenkobado streikaskaro belaisviaiUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Juko

Juko portretas
Greitai taps super modelis. Liekna , graži ..... žodžiu saldainukas. Tik nepersiteng, neteksim bus daug ašarų....

Rasa

Rasa portretas
Na ir kas gali palaikyti ta beprote,juk ir is nuotraukos matosi,kad nesveika,greiciasu ja issiusti i Sibira bus viusiems ramiau

tai

tai portretas
Petras gražins beprotę atgal Volodiai, tik ar Volodia norės imti :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių