N. Sarkozy paskelbė dar kartą sieksiantis Prancūzijos prezidento posto

  • Teksto dydis:

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) pirmadienį pranešė, kad sieks tapti savo partijos kandidatu kitais metais vyksiančiuose valstybės vadovo rinkimuose.

„Aš nusprendžiau kelti savo kandidatūrą 2017 metų prezidento rinkimuose“, – rašo N.Sarkozi savo naujos knygos, kuri turi pasirodyti trečiadienį, pratarmėje.

N.Sarkozy Prancūzijos prezidento poste dirbo 2007-2012 metais.

N.Sarkozy nuorodą į naujos knygos ištrauką paskelbė savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Ateinantys penkeri metai bus kupini pavojų ir tuo pat metu - vilties“, – knygos pratarmėje rašo 61 metų politikas, ir anksčiau neslėpęs savo ambicijų sugrįžti į prezidento postą.

Jis taip pat įvardija penkis didžiausius Prancūzijos laukiančius iššūkius, tarp kurių yra prancūziškojo identiteto gynimas ir prarasto konkurencingumo atkūrimas.

Žinia, kad N.Sarkozy sieks užsitikrinti savo opozicinės Respublikonų partijos kandidato į prezidentus statusą per lapkritį vyksiančius pirminius rinkimus paskelbta šalyje vykstant audringiems debatams dėl islamo vietos Prancūzijos visuomenėje.

Pasak N.Sarkozy, „didžiausias mūšis“ vyksta dėl to, kaip „apginti mūsų gyvenimo būdą, nepasiduodant pagundai atsiriboti nuo likusio pasaulio“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių