M.Romney Lenkijoje kritikavo laisvės būklę Rusijoje

Rūmų šeimininko posto siekiantis Mittas Romney Lenkijoje, per pirmąjį savo vizitą už buvusios „geležinės uždangos“, antradienį kalbėjo apie laisvės būklę Rusijoje.

Pagyręs lenkus kaip „laisvės gynimo pavyzdį“ ir pažadėjęs stiprinti ryšius su Varšuva, M.Romney pareiškė: „Rusijoje, žadėtas žygis laisvos ir atviros visuomenės link užsikirto“.

Savo kalboje anksčiau šį mėnesį, dėstydamas savo požiūrį į užsienio politiką, M.Romney kritikavo prezidento Baracko Obamos administraciją, kad ji „apleido savo draugus“ regione, kuriame vis dar nepasitikima Rusija.

Jis sakė daugiau karčių žodžių Maskvai, reikšdamas abejones dėl kovo mėnesį buvusių prezidento rinkimų, sugrąžinusių į Kremlių Vladimirą Putiną, bei kaltindamas Rusiją Damasko režimo ginklavimu.

„Deja, šiandien dar yra pasaulyje vietų, kur laisvės troškimas sutinkamas šiurkščia priespauda“, - sakė jis antradienį Varšuvoje.

„Truputį į rytus nuo čia, Baltarusijos žmonės kenčia diktatūros priespaudą. Arabų pasaulyje vyksta istorinis pakilimas, keliantis viltis, bet taip pat ir riziką bei neapibrėžtumą“, - sakė M.Romney.

„Nuožmus diktatorius Sirijoje nužudė tūkstančius savo žmonių. Lotynų Amerikoje Hugo Chavezas vadovauja judėjimui, pasižyminčiam autoritarizmu ir slopinimu. Afrikos tautos kovoja priešindamosi smurtinio radikaliojo džihadizmo grėsmei“, - pabrėžė jis.


Šiame straipsnyje: matt romney

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bolševikas

Bolševikas portretas
Если человек идиот- ето на долго.

Copy

Copy portretas
jeigu nera,tai turi buti.o jis tikrai nemato toliau Kremliaus sienu.Pabandytu kas taip pasisakot JAV pries valdzia,bemat tuptu.O visokias "zmogaus teisiu" organizacijas Rusijoje kuria amerikosai.Kodel JAV nera jokiu organizaciju? Ten yra tik bananai protestuotojams

ES

ES portretas
Ką ten kritikuoti, ivanas liks ivanu, trumpai pasakius - pasaulio šiknaskylė.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių