Motinos mirtis nesutrukdė J.- C. Junckeriui pasakyti metinę kalbą

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) trečiadienį pareiškė, kad pasakė savo pirmąją metinę kalbą apie padėtį Bendrijoje gerbdamas savo tėvų darbo etikos supratimą, nepaisant jo motinos mirties praėjusį savaitgalį.

„Mano mama ir tėvas sunkiai dirbo visą savo gyvenimą, todėl pamaniau, kad ir aš turiu tęsti savo darbą“, – sakė J.-C.Junckeris spaudos konferencijoje Strasbūre po įtikinamos 80 minučių trukusios kalbos Europos Parlamente.

Savo kalboje J.-C.Junckeris neužsiminė apie savo netektį, bet ES asamblėjos pirmininkas vėliau padėkojo 60-mečiui politikui, kad jis dalyvavo posėdyje Strasbūre, nors sekmadienį mirė jo 87 metų motina Marguerite (Margerit).

Buvęs Liuksemburgo premjeras atsakinėdamas į žurnalistų klausimus po metinės kalbos, kurioje pristatė Komisijos planą migrantų krizei spręsti, patvirtino, kad neteko motinos, o jo tėvas „sunkiai serga“.

Pristatydamas J.-C.Junckerį spaudos konferencijoje Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) pareiškė, kad Komisijos pirmininkas čia atvyko „nieko nepaisydamas, kad galėtų atlikti savo pareigas“.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, sekmadienį mirusios J.-C.Junckerio motinos laidotuvės vyks šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių