Moteris pirmą kartą tapo policijos komisare Jungtinėje Karalystėje

  • Teksto dydis:

Policijos komisare Jungtinėje Karalystėje pirmą kartą tapo moteris – 56 metų Cressida Dick (Kresida Dik) paskirta Londono policijos komisare, pranešė vyriausybė.

Šiose pareigose ji pakeis Bernardą Hoganą-Howe'ą (Bernardą Hoganą Houvą), pastaruosius dvejus metus dirbusi Užsienio reikalų ministerijoje.

„C.Dick yra išskirtinė vadovė ir ji turi aiškią Londono policijos ateities viziją“, – sakė vidaus reikalų ministrė Amber Rudd (Amber Rud).

„Dabar ji užims vienas sunkiausių, aukšto lygio itin svarbias pareigas Jungtinės Karalystės policijoje, čia tvyrant didesniam terorizmo pavojui ir besivystant grėsmėms, nuo sukčiavimo iki kibernetinių nusikaltimų“, - pridūrė ji.

Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) C.Dick paskyrimą pavadino „džiugia diena man merui ir istorine diena Londonui“.

Vis dėlto pareigūnės paskyrimas gali iššaukti nevienareikšmiškus vertinimus dėl jos vaidmens brazilo Charleso de Menezeso (Žano Šarliso di Menesiso) nušovimo 2005 metais istorijoje, kai jis buvo neteisingai identifikuotas kaip savižudis sprogdintojas.

Į brazilo galvą 2005 metų liepos 22 dieną buvo paleisti septyni šūviai. 27 metų elektrikas vienoje Londono metropoliteno stotyje per klaidą buvo nušautas neramiomis dienomis, kai Didžiosios Britanijos sostinė buvo apimta panikos dėl sprogimų Londono visuomeninio transporto priemonėse. Dieną prieš tą incidentą keturi įtariami mirtininkai trijose sostinės metropoliteno stotyse ir autobuse bandė susprogdinti bombas, ir dar prieš dvi savaites, liepos 7-ąją, per panašų išpuolį keturi britų islamistai Londone nužudė 52 ir sužeidė dar 700 žmonių.

C.Dick, vadovavusi tai operacijai, teismui sakė, nurodžiusi pareigūnams sustabdyti J.Ch.de Menezesą, bet tai reiškė, kad jį reikia sustabdyti ir pareikalauti dokumentų arba sulaikyti, o ne nušauti. Ją prisiekusieji išteisino.

Brazilo šeima kritikavo jos paskyrimą Londono policijos komisare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių