Mittas Romney laimėjo pirminius rinkimus Puerto Rike

JAV prezidento posto siekiantis respublikonas Mittas Romney tvirtai laimėjo sekmadienį Puerto Rike vykusius pirminius rinkimus, kovodamas dėl teisės tapti partijos kandidatu, kuris susigrums su prezidentu demokratu Baracku Obama per lapkritį vyksiančius visuotinius rinkimus.

Sekmadienio vakarą paskelbus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad buvęs Masačusetso gubernatorius surinko daugiau nei 83,4 proc. balsų, nurodė šios JAV teritorijose Valstybinė rinkimų komisija (CEEPR).

M.Romney pagrindinis varžovas Rickas Santorumas surinko tik 7,7 proc. balsų; buvusį Atstovų Rūmų pirmininką Newtą Gingrichą palaikė 2 proc. rinkėjų, o Kongreso narį iš Teksaso Roną Paulą - 1,1 procento.

Ši neinkorporuota JAV teritorija Karibuose į respublikonų nacionalinį suvažiavimą rugpjūtį siųs tik 20 delegatų, tačiau jai daug dėmesio skyrė visi kandidatai - iš dalies siekdami palenkti į savo pusę JAV ispanakalbių balsus, kurie yra gyvybiškai svarbūs visuotinių rinkimų rezultatams.

Šie pirminiai rinkimai įvyko likus dviem dienoms iki svarbių grumtynių Ilinojuje, kur paaiškės, kam atiteks 54 delegatų balsai, o apklausos rodo, kad M.Romney ir R.Santorumo galimybės yra apylygės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių