Mirtinu virusu užsikrėtė naujagimiai

Daugiau kaip 40 kūdikių užsikrėtė žmogaus imunodeficito virusu (ŽIV) vienoje Namangano miesto ligoninių Uzbekistano rytuose. Incidentą tiria šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Vaikų užkrėtimas ŽIV Uzbekistane buvo pastebėtas spalį, ir byla, kai kuriais duomenimis, iš karto buvo perduota į prokuratūrą. Tačiau vietos žinisklaida, kurią kontroliuoja valdžia, apie tai nieko nepranešė.

Šis incidentas yra ne pirmas Centrinės Azijos valstybėse, kur Jungtinių Tautų duomenimis, ŽIV išplitimo lygis tebėra vienas aukščiausių pasaulyje. To priežastis, kaip manoma, yra perpylimui naudojamas nepatikrintas kraujas ir antisanitarinės sąlygos.

Šių metų rugpjūtį Kirgizijos teismas nuteisė kalėti devynis medicinos darbuotojus už 24 vaikų užkrėtimą ŽIV. Panašią bylą teko nagrinėti ir Kazachstano teismui. Pernai Kazachstano Temidės tarnai pripažino 21 gydytoją kaltais užkrėtus keliasdešimt kūdikių.

Visi medicinos darbuotojai atsisakė pripažinti savo kaltę. Jie pareiškė, kad užkrėtimas įvyko dėl antisanitarinių sąlygų ligoninėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių