Mirė Kaune gimęs buvęs Izraelio gynybos ministras

  • Teksto dydis:

Eidamas 94-us metus mirė buvęs Izraelio gynybos ir užsienio reikalų ministras bei ankstyvasis premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) politinis mentorius Moshe Arensas (Mošė Arensas).

B. Netanyahu pirmadienį pareiškė, kad nebuvo „didesnio patrioto už jį“. Premjeras tvirtino, kad mylėjo M. Arensą „kaip sūnus myli tėvą“.

M. Arensas 1925 metais gimė Lietuvoje, Kaune. 1939 metais šeima emigravo į Jungtines Valstijas. Antrojo pasaulinio karo metu jis tarnavo JAV kariuomenėje. Atvykęs į Izraelį jis tapo ištikimu dešiniojo sparno „Likud“ partijos nariu. Jos vyriausybėse jis triskart ėjo gynybos ministro pareigas.

Inžinieriaus išsilavinimą turintis M. Arensas prisidėjo prie Izraelio kariuomenės ir orlaivių pramonės vystymo.

Praėjusio amžiaus 9-ojo dešimtmečio pradžioje jis pirmasis pastebėjo B. Netanyahu gabumus ir atvedė jį į Izraelio politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ane-asiluinoris

ane-asiluinoris portretas
O tu nepastebejai kiek iskiliu ,protingu lietuviu buvo zydu komunistu rankomis susaudyta,isvezta i sibira,nukankinta,priversta begti i vakarus.Aferistai pastebi tik zydus ir rusus,abu tokie,bet savo juodu darbeliu nenori prisiminti.

tataigi

tataigi portretas
Čia kalbama apie dušanskius, slavinus ir kt.?:)

Anonimas

Anonimas portretas
Ar nepastebėjai, kokią nesąmonę parašei paskutiniame sakinyje su "tų pačių lietuvių rankomis"? Tų pačių jau nebeieškok, nerasi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių