Mirė CBS žurnalistas veteranas Mike'as Wallace'as

Būdamas 93 metų mirė CBS „didysis inkvizitorius“ Mike'as Wallace'as, kuris kartą pareiškė, kad „nėra tokio dalyko kaip netaktiškas klausimas“.

CBS sekmadienio ryto žinių laidoje pranešė, kad buvęs laidos „60 Minutes“ vedėjas mirė šeštadienį vakare, greta esant šeimos nariams, slaugos centre „Waveny“ Niu Keinane Konektikute, kur praleido pastaruosius kelerius metus.

„Jo, kaip diktoriaus, nepaprastas indėlis yra neišmatuojamas, jis televizijos industrijos jėga buvo visą jos egzistavimo laiką. Dėl jo netekties CBS liūdėsime mes visi“, - sakoma „CBS Corporation“ vadovo Leslie Moonveso pareiškime.

M.Wallace'as iš pagrindiinio „60 Minutes“ vedėjo darbo pasitraukė 2006-aisiais, po 38 metų, ir gavo korespondento emerito statusą bei nepilną etatą. Paskutinį interviu jis 2008-aisiais paėmė iš beisbolo žvaigždės Rogerio Clemenso, kuris buvo kaltinamas steroidų vartojimu.

Kaip nepilnu etatu dirbantis korespondentas savo garsiausią interviu jis paėmė iš Irano prezidento Mahmoudo Ahmadinejado.

Tai įvyko praėjus 27 metams po jo interviu su tos šalies ajatola Khomeini ir pelnė jam jo 21-ąjį apdovanojimą „Emmy“.

Per beveik 40 metų darbo tiriamosios žurnalistikos laidoje „60 Minutes“ jis prisidėjo prie maždaug 800 reportažų ir išsiugdė nepermaldaujamą tiesioginio eterio stilių, kuris dažniau primindavo tardymą, o ne interviu.

M.Wallace'as dėl tokio stiliaus ir pasimaivymų sulaukė ir kritikos. Kartą jam buvo iškeltas 120 mln. dolerių ieškinys dėl šmeižto, bet joks teismo sprendimas prieš jį ar CBS nebuvo priimtas. Vis dėlto tai sukėlė depresiją, dėl kurios jis bandė nusižudyti.

M.Wallace'as paėmė interviu iš visų JAV prezidentų po Johno F.Kennedy, išskyrus George'ą W.Bushą, taip pat iš daugelio kitų pasaulio lyderių, tokių kaip velionis palestiniečių lyderis Yasseras Arafatas, ajatola Khomeini ir buvęs Kinijos lyderis Deng Xiaopingas.

Tarp kitų jam interviu davusių garsenybių yra žmogaus teisių aktyvistas Malcolmas X, dainininkė Janis Joplin, kovos už pilietines teises lyderis Martinas Lutheris Kingas jaunesnysis, televizijos žvaigždė Johnny Carsonas, pianistas virtuozas Vladimiras Horovicas ir „Playboy“ įkūrėjas Hugh Hefneris.

M.Wallace'as, kuris buvo vedęs keturis kartus, turi dukterį Pauline ir sūnų Chrisą, kuris taip pat yra televizijos žurnalistas. Dar vienas jo sūnus, Peteris, žuvo per nelaimingą atsitikimą kalnuose 1962 metais.


Šiame straipsnyje: Mike WallaceCBSžurnalistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių