Milano mados savaitėje ‒ rožinės protesto kepuraitės

  • Teksto dydis:

Italų mados dizainerė Angela Missoni (Andžela Misoni) perkėlė politinę kovą į Milano mados savaitę, kur pristatė savo 2017 metų rudens-žiemos kolekcija. Jos pristatymo metu modeliai dėvėjo rožines megztas kovos už moterų teises simboliu tapusias kepuraites.

Supermodeliai, tarp kuriu buvo Gigi Hadid (Džidži Hadid) ir Romee Strijd (Romi Štreid), šeštadienį Italijos mados sostinėje žingsniavo podiumu užsidėjusios „Missoni“ sukurtas katės ausis primenančias kepures su ryškiomis „Missoni“ charakteringomis juostomis ant kepurių krašto.

Pirmą kartą rožinės megztos katės ausis primenančios kepuraitės buvo pastebėtos sausio 21 d. Vašingtone per Moterų eiseną, kuomet moterys jas buvo užsidėjusios kaip moteriško solidarumo ženklą naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) inauguracijos dieną.

Kolekcijos pristatymo pabaigoje publikai nusilenkti išėjusi A. Missoni pareiškė, kad „egzistuoja tarp mūsų ryšys, kuris išlaikys mus tvirtus ir saugius. Tas ryšys jungia visus, kurie gerbia žmogaus teises“.

„Parodykime pasauliui, kad mados bendruomenė yra vieninga ir bebaimė“, – pasakė ji ir paragino visus atėjusius užsidėti padėtą kepuraitę.

Verta paminėti, kad A. Missoni – ne pirmoji moteris Milano mados savaitėje, paraginusi moteris vienytis sunkiu metu. Kita italų mados garsenybė – Donatella Versace (Donatela Versači) – penktadienį ragino moteris savo kolekcija, kuri tiesiog šaukte šaukė priešintis bet kokiems mėginimas užgniaužti feminizmą: ant naujosios kolekcijos modelių buvo užrašyta „Vienybė, meilė, ištikimybė, jėga“.

Megztos rožinės katės ausyčių formos kepuraitės – aliuzija į D. Trumpo komentarą garso įraše, kuris buvo paviešintas jo prezidentinės kampanijos metu. Tuomet jis pareiškė, kad galėtų nebaudžiamas griebti bet kuriai moteriai už jos intymios vietos, nes yra garsenybė (angliškai „pussy“ gali reikšti ir „katytė“ ir „moteriški lytiniai organai“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
tai kad jos ir taip tų teisių turi už visus daugiau

Jonas

Jonas portretas
Kiekvienas nevykėlis ar neturintis pakankamo talento savaip stumia savo biznį į priekį. Bet dažniausiai kitų ir pažeidžiamų sąskaita.Kada moterys sušuks -gana makaronų, neklaidinkite ir nemulkinkite. Leiskite normaliai atlikti savo motinišką prigimtį.

Fz

Fz portretas
Saunuolis Trump. Kairieji ir neo-liberalai panikoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių