„Microsoft“ pradeda priimti mokėjimus bitkoinais

  • Teksto dydis:

Virtualiosios valiutos – bitkoinų – rėmėjų gretas papildė programinės įrangos milžinė „Microsoft“, rašo leidinys „The Forbes“.

Technologijų milžinė nusprendė leisti žmonėms savo „Microsoft“ sąskaitas, iš kurių atsiskaitoma už perkamas „Windows Phone“, „Xbox“ ar „Windows“ skirtas prietaikas ir žaidimus, pildyti bitkoinais.

Toks sprendimas, be kita ko, priimtas dėl to, kad tai leis patogiau apdoroti tarptautinius mokėjimus, pareiškė Tony‘s Gallippis (Tonis Galipis), vadovaujantis įmonei „BitPay“, mokėjimų bitkoinais apdorojimo paslaugų teikėjai ir „Microsoft partnerei šiame projekte.

„Microsoft“ yra pasaulinė įmonė. Žmonės jų produktus ir operacinę sistemą naudoja ir tose pasaulio vietose, kurias dar nėra pasiekusios kredito kortelės. Daugeliui vartotojų iš tikrųjų yra gana sudėtinga įnešti pinigus į savo „Microsoft“ sąskaitas“, - pareiškė jis.

„Mums tai svarbu, nes galime suteikti žmonėms daugiau galimybių <...>. Skaitmeninių valiutų, tokių kaip bitkoinai, naudojimas dar nėra itin plačiai paplitęs, tačiau jas jau ima naudoti ne tik tie, kas jas palaikė iš pat pradžių. Manome, kad šis augimas tęsis, todėl sprendimas leisti žmonėms naudoti bitkoinus perkant mūsų prekes ir paslaugas suteiks mums galimybę būti šios tendencijos viršūnėje“, - pareiškė „Microsoft“ atstovas Ericas Lockardas (Erikas Lokardas).

T. Gallippis pažymėjo, kad susidomėjimą bitkoinais „Microsoft“ pakurstė šios įmonės vadovas Satya Nadella (Satja Nadela). „Jis yra bitkoinų gerbėjas“, - teigė „BitPay“ vadovas.

„Microsoft“ vis dar bando šią naujovę ir iš šio pradinio bandymo rezultatų spręs, kokios būtų perspektyvos.

T. Gallippis taip pat pažymėjo, kad bitkoinų vertė „pastaruoju metu buvo stabilesnė. O kai valiuta yra stabili, įmonės nori aktyviau ją naudoti. Įmonės nenori naudoti valiutos, kurios kursas šokinėja aukštyn ir žemyn.“

Informaciją apie bitkoinus ir kitas skaitmenines valiutas teikiančio portalo „CoinDesk“ duomenimis, šiuo metu bitkoino vertė siekia apie 350 JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių