A. Merkel: Vokietija palaiko Gruzijos integraciją į ES

  • Teksto dydis:

Tbilisyje besilankanti Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį pareiškė, kad jos šalis visokeriopai palaiko Gruzijos integraciją į Europos Sąjungą ir tikisi gilesnių dvišalių santykių.

„Vokietija palaiko ir palaikys Gruziją. Todėl esu čia“, – per bendrą spaudos konferenciją su Gruzijos premjeru Mamuka Bachtadze sakė A. Merkel.

Anot jos, Gruzija ir ES šiuo metu bendradarbiauja „plečiant jau turimus instrumentus“.

Taip pat A. Merkel išreiškė viltį, kad jos vizitas į Gruziją paskatins ekonominių santykių raidą.

Ji pridūrė, kad palaiko siūlymą įtraukti Gruziją į saugių šalių sąrašą.

„Gruzija vienareikšmiškai yra saugi šalis“, – pažymėjo A. Merkel, komentuodama augantį prieglobsčio prašytojų iš Gruzijos skaičių Vokietijoje, ypač po to, kai Bendrija leido gruzinams be vizos lankytis Šengeno zonos šalyse.

Pasak Vokietijos lyderės, įsigaliojus beviziam režimui „tikrai labai daug prieglobsčio prašytojų atvyko į Vokietiją iš Gruzijos, bet vėliau jų skaičius sumažėjo“.

Ji pridūrė, kad Gruzijos ministras pirmininkas ją patikino, jog tokių asmenų ateityje dar labiau sumažės.

Savo ruožtu M. Bachtadzė pareiškė, kad vizų režimo liberalizavimas yra vienas didžiausių Gruzijos pasiekimų santykiuose su ES, kurį jo vyriausybė itin vertina.

„Jei palyginsime sausio statistiką su vasaros mėnesių (duomenimis), pamatysime, kad prieglobsčio prašytojų iš Gruzijos skaičius sumažėjo maždaug 70 procentų. Tai labai gera pažanga“, –  sakė M. Bachtadzė, pabrėždamas, jog abi šalys „labai koordinuotai“ sprendžia šią problemą.

Jis paantrino kanclerei, kad Gruzija yra saugi šalis ir išreiškė viltį, kad Vokietija įtrauks Gruziją į saugių valstybių sąrašą.


Šiame straipsnyje: Angela MerkelvokietijaESGruzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Mes kviečiame visas valstybes tapti NATO ir ES narėmis :) :)

tai

tai portretas
stai kodel ji su putinu susitiko tai ko gero itikinejo kad nedarytu triuksmo gruzijos atzvilgiu.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių