Vizitu į Afrikos šalis A. Merkel sieks sumažinti migrantų srautą

  • Teksto dydis:

Į Europą plūstančių pabėgėlių srautą siekianti sumažinti Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį vyks į tris Afrikos šalis, o vėliau priims Čado ir Nigerijos lyderius Berlyne.

Pirmiausia A. Merkel lankysis Malyje ir Nigeryje, o vėliau vyks į Etiopiją. Joje aplankys Afrikos Sąjungos būstinę Adis Abeboje.

Derybose su trijų šalių lyderiais pagrindinis dėmesys bus skiriamas migracijos ir kovos su terorizmu klausimams.

Ateinantį trečiadienį, jau kitą dieną po sugrįžimo į Berlyną, A. Merkel priims Čado prezidentą Idrissą Deby (Idrisą Debį). Savaitę užbaigs jos susitikimas su Nigerijos prezidentu Muhammadu Buhariu (Muhamadu Buhariu), su kuriuo bus kalbama apie šios Afrikos milžinės kovą su „Boko Haram“ islamistais.

„Afrikos gerovė yra ir Vokietijos interesas“, – A. Merkel sakė savaitraščiui „Die Zeit“, pridurdama, kad stabilumo ir gyvenimo sąlygų užtikrinimas Afrikoje padės sumažinti iš jos išvažiuojančiųjų skaičių.

Priežasčių, kurios verčia žmones emigruoti, ignoravimas „neprivers problemų pasitraukti“, – perspėjo ji.

Paminėdama Čadą kaip alinančios sausros pavyzdį, A. Merkel sakė, kad „tai nereiškia, jog visi, kas ten susiduria su sunkumais, gali atvykti į Europą kaip pabėgėliai“.

„Bet mums turi rūpėti, ar tie 11 milijonų žmonių turės iš ko gyventi, ar ne“, – pabrėžė ji.

Vokietijos lyderė taip pat sakė norinti, kad Europos Sąjunga ir Šiaurės Afrikos šalys sudarytų sutartis pagal prieštaringai vertinamo ES susitarimo su Turkija modelį, siekiant mažinti į Europą plūstančius migrantų srautus.

Minėtame ES ir Ankaros susitarime numatyta, kad už kiekvieną migrantą, grąžinamą į Turkiją iš Bendrijos narės Graikijos, kuri susidūrė su vienu didžiausių jų antplūdžių, Europa priims po vieną pabėgėlį sirą pagal tvarkingesnę jų paskirstymo programą.

Susitarimu taip pat buvo įsipareigota suteikti Turkijai kelių milijardų eurų paramą, paspartinti derybas dėl Ankaros narystės ES, taip pat pažadėta bevizių kelionių į ES galimybė Turkijos piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A. Merkel

A. Merkel portretas
Europos gėda.

Osis

Osis portretas
Vokietijos interesas.... du kartus pasaulis jau patyrė tai. Ruošiat trečiam kartui madam ?

matomai merkeline frau

matomai merkeline frau   portretas
visiems negrams pati duos per visas skyles , kad sumazetu gimstamumas ...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių