A. Merkel sulaukė kritikų paramos

Vokietijos kanclerės kandidatūrą ketvirtajai kadencijai parėmė ir jos partneriai Bavarijoje, ilgai smerkę Angelą Merkel dėl nenoro formaliai apriboti migrantų skaičiaus.

A. Merkel tapo krikščionių demokratų sąjungos ir Bavariją dešimtmečius valdančios krikščionių socialinės sąjungos kandidate rugsėjo rinkimuose. Ji šiandien sakė, kad nebekartotų užpernykščių sprendimų dėl migracijos, bet pripažino, kad su Bavarijos premjeru vis dar nesutaria. Šis teigė, kad svarbiau užkirsti kelią kairiųjų pergalei ir gyrė A. Merkel pavertus šalį stabilumo sala.

Kanclerė pakartojo, kad ši kampanija bus sunkiausia iš visų. Dėl imigrantų antplūdžio stiprėja radikalai, Rusija platina melagingas žinias ir rengia kibernetines atakas, o Donaldas Trampas vadina Europos Sąjungos išardymą savo interesu.

A. Merkel dar sausį neturėjo rimtų varžovų, bet socialdemokratai staiga pakeitė lyderį ir iškėlė sparčiai populiarėjantį buvusį Europos parlamento vadovą Martiną Schulzą. Šiandien paskelbta apklausa rodo, kad jei rinkimai vyktų dabar, jis įveiktų A. Merkel.


Šiame straipsnyje: Angela MerkelvokietijaBavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kažin,kas gali paremt,bundestag bobutę ir kam ji jau reikalinga,kaip politinė kapec
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių