A. Merkel su G. Clooney diskutavo apie pagalbą pabėgėliams

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį priėmė Holivudo aktorių George'ą Clooney (Džordžą Klunį) ir jo žmoną teisininkę, su kuriais kalbėjosi apie Europą krečiančią pabėgėlių krizę.

40 minučių trukęs susitikimas įvyko garsenybių porai pasisiūlius padėti spręsti šią krizę.

Per A.Merkel, G.Clooney ir jo žmonos Amal, Libane gimusios žmogaus teisių advokatės, pokalbį daugiausiai dėmesio buvo skirta „pabėgėlių politikai ir jų (sutuoktinių Clooney) veiklai“ humanitarinės pagalbos organizacijoje - Tarptautiniame gelbėjimo komitete, „Twitter“ žinutėje parašė kanclerės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

Susitikime taiip pat dalyvavęs buvęs Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Milibandas (Deividas Milibandas), dabar vadovaujantis Tarptautiniam gelbėjimo komitetui, sakė, kad pokalbio metu aptarta, ką skirtingos šalys galėtų nuveikti, kad prisidėtų sprendžiant „tai, kas yra pasaulinė, o ne vien Sirijos arba Vokietijos, problema“.

Jis taip pat gyrė A.Merkel, kad ji „parodė labai tvirtą lyderystę ir pavyzdį ne tik Europai, bet ir visam pasauliui“, kilus pabėgėlių krizei.

G.Clooney ir jo sutuoktinė atvyko į Vokietijos sostinę dalyvauti ketvirtadienį prasidėjusiame Berlyno kino festivalyje, kuriame taip pat daug dėmesio skiriama Europos pabėgėlių krizei.

Aktorius Berlynalėje pristato savo naują filmą „Šlovė Cezariui!“ (Hail, Caesar!).

Vėliau penktadienį sutuoktiniai Clooney planuoja aplankyti vieną pabėgėlių prieglaudą Berlyne.

Vokietija pernai įsileido apie 1,1 mln. prieglobsčio prašytojų, bet dabar šalyje stiprėja nepritarimas liberaliai A.Merkel politikai.

Sausio pabaigoje paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad beveik 40 proc. vokiečių rinkėjų pageidauja, kad A.Merkel atsistatydintų dėl savo prieglobsčio politikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
jai nenusibodo tas /pingpong/ zaidimas?juk jau /paragavo/ laukiniu orgijos ar dar maza? ka spec t. neskiria zmoniu? tai tegul uzleidzia vieta nedykaduoniams...

kur du, ten trecio nereikia

kur du, ten trecio nereikia portretas
izymiausia europos prostitute aptare reikalus su porno zvaigzde. likusiems teks susitaikyti su ju strategija
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių