A. Merkel sako, kad dyzeliniai automobiliai vis dar turi ateitį

  • Teksto dydis:

Dyzeliniai automobiliai vis dar turi ateitį, tačiau su sąlygą, kad jų gamintojai imsis tam tikrų patobulinimų, sako Vokietijos kanclerė Angela Merkel, informuoja naujienų agentūra dpa.

Milijonai Vokietijos automobilių savininkų susiduria su nežinomybe nes anksčiau šiais metais Aukščiausiasis teismas paskelbė, kad kovojant su oro užterštumu tam tikrose vietovėse gali būti draudžiami dyzeliniu kuru varomi automobiliai.

Šeštadienį savo tinklalaidėje Vokietijos kanclerė pareiškė, kad kitą savaitę vyriausybė paskelbs priemones kaip bus siekiama sumažinti automobilių išmetamų dujų kiekį tuo pačiu metu nesiimant priemonių prieš vairuotojus.

Pasak A. Merkel, pasiūlyme bus užtikrinta, kad žmonės ir toliau galės vairuoti dyzelinius automobilius, taip pat bus sukurtos prielaidos didesniam palankumui dyzeliniams automobiliams. Nepaisant to, ji perspėjo, kad prireiks daug metų kol naujos automobilių technologijos bus pilnai pritaikytos.

Vokietijos kanclerė ragino automobilių gamintojus padėti padengti būsimų priemonių kaštus. Pavyzdžiui, galėtų būti siūloma nuolaida, jei perkant naują automobilį atiduodamas senas. Taip pat technika turėtų būti modernizuojama. A. Merkel mano, kad automobilių pramonė taip pat už tai atsakinga.

Klausimas dėl dyzeliniu kuru varomų automobilių ateities iškilo 2015 m. rugsėjį. Tuomet „Volkswagen“ prisipažino diegusi programinę įrangą į automobilius ir manipuliavusi išmetamųjų dujų rodikliais. Skandalas vėliau paveikė ir kitus gamintojus bei pakenkė visuomenės nuomonei apie dyzelinius automobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kaip cia yra, sterva? Viena diena vapsi kad dyzelinius uzdraudzia kita kad dar gali vazineti. Pi.deriu civilizacija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių