A. Merkel ragina kurti „realią“ Europos armiją

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį aiškiai paragino ateityje sukurti Europos armiją, taip tikriausiai papriekaištaudama JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), kuris tokius pasiūlymus vadino įžeidžiamais.

„Jei pažvelgsime į praėjusių metų įvykius, iš tiesų svarbu tai, kad mes turime dirbti dėl vizijos vieną dieną sukurti realią, tikrą Europos armiją“, – per Europos Parlamento sesiją pasakė A. Merkel. Jos žodžiai buvo palydėti plojimais.

A. Merkel pridūrė, kad šis pasiūlymas gali būti įgyvendinamas lygiagrečiai su transatlantiniu bendradarbiavimu NATO aljanse, tačiau „Europą apgins tik stipresnė Europa“.

„Europa turi perimti mūsų likimą į savo rankas, jeigu mes norime ginti savo bendruomenę“, – pridūrė ji.

„Aš siūlysiu įkurti Europos Saugumo Tarybą, kuriai būtų pirmininkaujama rotacijos tvarka“, – pažadėjo kanclerė.

A. Merkel tokį raginimą pareiškė D. Trumpui antradienį vėl išjuokus Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną) dėl jo pasiūlymo kurti Europos armiją.

VVašingtonas baiminasi, kad toks pasiūlymas galėtų užtemdyti NATO aljansą.

Praėjusią savaitę D. Trumpas sukritikavo šią idėją, parašęs komentarą socialiniame tinkle „Twitter“.

„Labai įžeidžiama, bet galbūt Europa turėtų pirmiausiai sumokėti sąžiningą indėlį NATO, kurią didžia dalimi subsidijuoja JAV!“ – parašė jis.

Sekmadienį Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) pareiškė, kad bet kokia Europos armija „turės lygiuotis į NATO pajėgas“ ir nesukurti konkurencijos ar priešpriešos JAV pajėgoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,kurti „realią“ Europos armiją,,

,,kurti „realią“ Europos armiją,,  portretas
Kyla klausimas: KODĖL ŽYDŲ TAUTA YRA NEMĖGIAMA VISAME PASAULYJE?????? ARMIJA PRIEŠ BALTUOSIUS KRIKŠČIONYS, KURIE NESUTINKA SU es ,,DEMOKRATIJA" ???????

Anonimas

Anonimas portretas
lietuva europos vidury stai jos verte! todel reikia ginkluotis!

...

... portretas
CHA: „Labai įžeidžiama, bet galbūt Europa turėtų pirmiausiai sumokėti sąžiningą indėlį NATO, kurią didžia dalimi subsidijuoja JAV!“ - apie tai ir kalbam kad galim PATYS savo pajėgas turėt; aišku kad JAV parankiau po vieną Europos valstybes melžt: "Skaldyk ir valdyk!".
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių