A. Merkel pasmerkė D. Trumpo veiksmus

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pasmerkė Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) įvestus imigracinius apribojimus, kuriuose pavadino nepagrįstais, pranešė jos atstovas.

„Kanclerė apgailestauja dėl JAV vyriausybės įvesto draudimo atvykti pabėgėliams ir tam tikrų šalių piliečiams, – išplatintame pranešime sakė Steffenas Seibertas (Štefenas Zaibertas). – Ji yra įsitikinusi, kad net ir ryžtingai kovojant su terorizmu, sprendimas įtarti visus vienos kilmės ar tikėjimo grupės atstovus yra nepagrįstas.“

Vokietijos vyriausybė dabar ketina vertinti tokio JAV prezidento sprendimo pasekmes Vokietijos piliečiams, turintiems dvigubą pilietybę, sakė Vokietijos kanclerės atstovas.

Remiantis D.Trumpo įsaku, visa JAV pabėgėlių perkėlimo programa stabdoma mažiausiai 120 dienų, kol bus nustatytos naujos griežtos patikrinimo taisyklės.

Konkrečiai pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, kol prezidentas pats paskelbs, kad jie nebekelia pavojaus.

Septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams 30 dienų nebus išduodamos vizos – nesvarbu, ar jie norėtų emigruoti į Ameriką, ar tik joje apsilankyti.

Toks sprendimas, kurį nedelsdamos privalėjo vykdyti JAV tarnybos, sukėlė didelio masto protestų didžiuosiuose oro uostuose visoje šalyje. Niujorko Johno F.Kennedy (Džono F.Kenedžio) oro uoste kai kurie iš 2 tūkst. demonstrantų skandavo „Įleiskite juos, įleiskite juos!“

Tačiau vėliau federalinė teisėja iš dalies blokavo D.Trumpo sprendimą ir nurodė stabdyti pabėgėlių ir kitų atvykėlių deportavimą iš JAV oro uostų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
"pasmerktajai". Merkel ne prezidente,o kanclere ir ji turi daugiau galiu,negu Vokietijos prezidentas. Nieko neismanote,o dar rasinejate komentarus.

Prabilo pasmerktoji

Prabilo pasmerktoji portretas
Siaip daunes neturetu butu prezidentes, bet tuo paciu reikia gerbti vokieciu pasirinkima. "Laisva tauta" ka nori ta renka.

Anonimas

Anonimas portretas
trunpas jėga,o vokiškos kiaylės laikas praeina,nes tuoj prasidės kiaulių gripas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių