A. Merkel palaiko rezoliuciją dėl armėnų genocido paminėjimo

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pritaria savo partijai, kad Osmanų imperijos pajėgų vykdytos armėnų žudynės turėtų būti laikomos genocidu, tačiau nedalyvaus ketvirtadienį vyksiančiame parlamento balsavime šiuo klausimu, pranešė jos atstovė.

„Šįryt ji man pasakė, kad ji palaiko parlamentinę grupę“, – Christiane Wirtz (Kristianė Virc) atsakė žurnalistams paklausta, ar A.Merkel kaip nors išreiškė savo pritarimą armėnų „genocido“ rezoliucijai per partijos susitikimą trečiadienį.

Tačiau Vokietijos lyderė nedalyvaus balsavime Bundestage dėl kitų oficialių jos įsipareigojimų darbotvarkėje, nurodė atstovė.

A.Merkel krikščionys demokratai ir jų koalicijos partneriai socialdemokratai kartu su opozicijoje esančiais žaliaisiais paruošė rezoliuciją „Armėnų ir kitų krikščionių mažumų genocido 1915 ir 1916 metais atminimas ir paminėjimas“, kurioje žodis „genocidas“ pasikartoja visame tekste.

Balsavimui rezoliucija bus pristatyta ketvirtadienį, nepaisant Turkijos grasinimų, kad jos priėmimas gali pakenti Berlyno ir Ankaros ryšiams.


Šiame straipsnyje: ArmėnijagenocidasAngela Merkel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Šaunuoliai Vokiečiai !!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių