A. Merkel nebėra kategoriškai nusiteikusi prieš tos pačios lyties asmenų santuokas

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel artėjant rinkimams ir didėjant spaudimui jos konservatorių partijai, pirmadienį užsiminė nebesanti kategoriškai nusiteikusi prieš tos pačios lyties asmenų santuokas.

A.Merkel iki šiol ne kartą yra viešai sakiusi, kad nepalaiko homoseksualų santuokų. Visgi pirmadienį ji teigė, kad įstatymų leidėjai šiuo klausimu galėtų balsuoti pagal savo įsitikinimus, o ne partijos pažiūras.

Vokietijoje nuo 2001 metų yra įteisintos tos pačios lyties porų civilinės sąjungos, tačiau gėjai ir lesbietės neturi teisės susituokti.

„Norėčiau pakreipti šią diskusiją tokia kryptimi, kuri kelia klausimą dėl sprendimo pagal įsitikinimus, o ne pagal kažkokį nustatymą“, – sakė A.Merkel moterų žurnalui „Brigitte“.

Tai yra pastebimas kanclerės nuomonės pokytis; 2013-aisiais ji yra sakiusi, kad neigiamai vertina tos pačios lyties asmenų sąjungas dėl „vaikų gerovės“.

A.Merkel Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) kol kas nepritaria homoseksualų santuokoms siekdama įtikti savo konservatyviausiems šalininkams ir nenorėdama įsivelti į konfliktą su savo sąjungininke Krikščionių socialine sąjunga (CSU). Pastaroji partija pripažįsta tik tradicinės šeimos koncepciją.

CDU ir CSU pirmadienį pristatytė savo bendrą programą, skirtą rugsėjo 24-ąją vyksiantiems parlamento rinkimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam vai vai

tam vai vai portretas
Tai varyk i arabija,jeigu bijai,kad musliai neuzmetytu akmenimis. Gal ten busi saugesnis?

Vai vai

Vai vai portretas
ką nuslimai jai pasakys už tokį požiūrį? Ir išvis ką jai padarys sužinoję, kad ji lesba! Tikriausiai išplės plačiai rankas ir pasakys: welcome! Apie užmetyma akmenimis nėra nei kalbos...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių