A. Merkel karjeros saulėlydis – jau čia pat?

  • Teksto dydis:

Jei 2016-aisiais pasaulio dėmesys buvo nukreiptas į JAV vadovo rinkimus, šiemet visų akys krypsta į Prancūziją ir Vokietiją. Nors Vokietijos kanclerė Angela Merkel nuo 2005-ųjų poste sėdėjo pakankamai ramiai, paskutinės apklausos rodo, kad jos, kaip kanclerės, karjera gali baigtis dar šiemet.

„Tokią prielaidą leidžia daryti naujausios apklausos. Netikėta – nors krikščionys demokratai anksčiau gerokai pirmaudavo prieš socialdemokratus, dabar jų šansai faktiškai yra apylygiai – tik keli procentai krikščionių demokratų persvaros“, – pasakoja LRT užsienio naujienų redaktorė Jolanta Paškevičiūtė.

Bet yra kitas labai svarbus dalykas – pačios kanclerės A. Merkel populiarumas tapo dar mažesnis nei jos vadovaujamos partijos.

„Paklausti, ką norėtų matyti kancleriu, apklausti Vokietijos rinkėjai sako, kad 49 proc. – už Martiną Schulzą, buvusį Europos Parlamento pirmininką, kuris sugrįžo į Vokietijos politiką, ir 38 proc. – A. Merkel. Ir toks nuosmukis – per 6 savaites, 6-iais punktais“, – pabrėžia J. Paškevičienė.

Plačiau – pokalbyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aksioma

Aksioma portretas
Ir vėl visagalis Putinas kaltas. Neapskaičiavo Merkel jėgų, per daug įžuliai puolė Putinui į atlapus. Putinas neatleidžia kvalų poelgių. Tad yra kaip yra. Nemoki skraidyti nereikia išsidirbinėti.

Anonimas

Anonimas portretas
Senai putino kolegei ir ex komunistei laikas i pensiją galės su savo pabėgėliais musulmonais gyventi.

...

... portretas
Šitai pasakyt Skverneliui buvo pavesta?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių