A. Merkel įpėdinė: „Nord Stream 2“ bus nutiestas

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel partijos – konservatyviosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) – vadove gruodį tapusi Annegret Kramp-Karrenbauer (Anegret Kramp-Karenbauer) pareiškė, jog „Nord Stream 2“ projektas bus įgyvendintas, nepaisant visų dėl jo kylančių ginčų.

„Kad ir kaip prieštaringas būtų šis projektas, reikia būti realistais ir pripažinti, kad jo įgyvendinimo sustabdyti jau nebeįmanoma. Sudarytos sutartys, išduoti leidimai“, – interviu su Vokietijos užsienio politikos draugijos DGAP leidiniui sakė artima Vokietijos kanclerės sąjungininkė.

A. Kramp-Karrenbauer pakartojo A. Merkel ministrų kabineto nuostatą, jog „Nord Stream 2“ yra visų pirma ekonominis projektas.

„Daug šalių jam pritaria. Kita vertus, kai kurios šalys, tokios kaip JAV, akivaizdžiai siekia savo politinių ir ekonominių tikslų“, – pareiškė ji.

A. Kramp-Karrenbauer nuomone, teiginiuose apie Vokietijos ir Europos Sąjungos priklausomybę nuo rusiškų dujų yra tiesos, bet Vokietija ruošiasi statyti iškart kelis suskystintų gamtinių dujų terminalus.

„Todėl manau, kad šis pavojus nėra jau toks didelis“, – pridūrė ji.

Rusijos iniciatyva greta jau veikiančio 55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo, 1,2 tūkst. kilometrų ilgio dujotiekio „Nord Stream 1“ per Baltijos jūrą iki Vokietijos bus nutiestas antrasis tokio pat pajėgumo vamzdynas. Beveik 10 mlrd. eurų vertinamą projektą tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos.

„Nord Stream 2“ projektas kelia nuogąstavimų, kad Rusija įgis pernelyg didelę kontrolę Europoje, ypač pakenkdama Lenkijai ir Ukrainai, aktyviau naudos energetiką politiniais tikslais.

ES valdžios institucijų šiuo metu aktyviai svarstomos dujų direktyvos pataisos veikiausiai tik sugriežtins „Nord Stream 2“ kontrolę, bet nesutrukdys šį vamzdyną nutiesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu..

idomu.. portretas
O ka dabar padaris "musu komsorgas'- Linas Hriu-Hriu? Nusisaus ar pasikars? Harakiri sau padaris??:))

Nu ir gerai

Nu ir gerai portretas
Lietuva galės pirkti kur kas pigesnes dujas iš Vokietijos nei dabar gauna iš to savo auksinio SDT.Kybyyyliau, pasiimk sau tą laivą, išnuomotą už dviejų tokių laivų pirkimo kainą!!!

Kaunietė

Kaunietė  portretas
Šaunuoliai Vokiečiai,kad nepaiso JAV
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių