A. Merkel: esu pasiruošusi vesti savo partiją į naujus rinkimus

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pareiškė esanti labiau pasiruošusi vesti savo partiją į pirmalaikius rinkimus, o ne rizikuoti vadovauti nestabiliai mažumos vyriausybei.

Toks jos pareiškimas pasirodė žlugus deryboms dėl valdančiosios koalicijos ir Vokietijoje kilus politinei krizei.

„Labai skeptiškai vertinu“ mažumos vyriausybės galimybę, sakė A. Merkel visuomeniniam transliuotojui ARD. Pasak jos, „nauji rinkimai būtų geresnis kelias“.

Kitame interviu transliuotojui ZDF kanclerė sakė, kad Vokietijai reikia stabilios vyriausybės, „kuriai nereikėtų siekti daugumos (pritarimo) dėl kiekvieno sprendimo“.

12 metų Vokietijai vadovaujanti politikė patvirtino, kad yra pasirengusi vesti savo Krikščionių demokratų sąjungą (CDU) į naujus rinkimus. Ji sakė nesvarstanti pasitraukimo iš partijos vadovės pareigų galimybės.

A. Merkel yra priversta kovoti dėl savo politinės ateities, žlugus itin sudėtingoms deryboms su žaliaisiais ir verslui palankia partija FDP. Kadangi šioms politinėms jėgoms nepavyko susitarti, didžiausiai Europos ekonomikai gresia nauji rinkimai.

Tačiau naujas balsavimas gali baigtis taip pat neaiškiai kaip ir rugsėjį, kai pakankamos daugumos nesurinkęs konservatyvusis A. Merkel CDU-CSU aljansas turėjo ieškoti galimų koalicijos partnerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tas kas rinks sita babajine vista

...

... portretas
Uh, negi nusimato DeXit?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių