A. Merkel: esu pasibaisėjusi Rusijos aviacijos bombardavimais Sirijoje

  • Teksto dydis:

Turkija ir Vokietija pirmadienį susitarė dėl priemonių Sirijos pabėgėlių krizei pažaboti paketo, į kurį įeina bendra diplomatinė iniciatyva, kuria siekiama nutraukti atakas didžiausiame Sirijos mieste.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel po derybų su Turkijos premjeru Ahmetu Davutoglu (Achmetu Davutohlu) sakė, kad ji yra „ne tik priblokšta, bet pasibaisėjusi“ Rusijos bombardavimų Sirijoje keliamomis žmonių kančiomis.

A.Merkel sakė, kad Jungtinėse Tautose (JT) Turkija ir Vokietija kvies visus laikytis gruodžio mėnesį priimtos JT rezoliucijos, raginančios visas šalis nedelsiant nutraukti išpuolius prieš civilius gyventojus.

„Kelias pastarąsias dienas mes esame ne tik priblokšti, bet pasibaisėję tuo, kad dešimčių tūkstančių žmonių kančios sukeltos bombardavimu – pirmiausia, iš Rusijos pusės“, – sakė ji.

„Tokiomis aplinkybėmis sunku vesti taikos derybas, todėl tokią situaciją reikia nedelsiant užbaigti“, – kalbėjo ji.

A.Davutoglu sakė, kad Alepo miestas „faktiškai yra apsiaustyje; mes esame prie naujos žmogiškosios tragedijos slenksčio“.

ES ragina Turkiją atverti sieną 35 tūkst. sirų pabėgėlių, kurie pastarosiomis dienomis susitelkė prie jos sienų, bėgdami nuo Sirijos režimo pajėgų atakų.

A.Merkel Turkijoje siekia įtikinti Ankarą tesėti savo pažadus ir geriau kontroliuoti į Europą plūstančių pabėgėlių srautą.

Turkijos pakrančių apsaugos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad Edremito įlankoje nuskendus migrantų valčiai, žuvo 22 ja plaukę žmonės, keturis pavyko išgelbėti. Per kitą incidentą jūroje žuvo dar 11 migrantų, informavo privati naujienų agentūra „Dogan“.

Remdamasi pranešimu apie 14 dingusių žmonių, pakrančių apsauga surengė paieškos ir gelbėjimo misiją su sraigtasparniais.

Tarptautinė migracijos organizacija nurodė, kad šiemet žuvo 374 pabėgėliai ir kiti migrantai, mėginę pasiekti Graikiją.

Turkija, per kurią daugiausia migrantų keliauja į Europą, labiausiai rūpi A.Merkel, kuri diplomatinėmis pastangomis stengiasi prisidėti prie šio srauto mažinimo. Pernai į Vokietiją atvyko neregėtai daug, net 1,1milijono prieglobsčio prašytojų, daugelis jų bėgo iš karinių konfliktų zonos Sirijoje, Irake, Afganistane.

A.Davutoglu pareiškė, kad abiejų šalių saugumo pajėgos turi stiprinti pastangas nelegaliai migracijai užkardyti ir kontrabandininkų veiklai nutraukti.

Abiejų šalių lyderiai taip pat siekia, kad prie pabėgėlių krizės sprendimo prisidėtų ir NATO, sakė A.Davutoglu ir pabrėžė, kad jiedu sieks panaudoti NATO stebėsenos pajėgumus pasienyje su Sirija ir Egėjo jūroje.

Pasak jo, abiejų šalių pagalbos organizacijos bendradarbiaudamos teiks pagalbą sirams pasienyje.

Turkija jau yra priglaudusi apie 2,5 milijono pabėgėlių iš Sirijos ir sako, kad šalis jau pasiekė savo galimybių priimti pabėgėlius ribą, tačiau patvirtino, kad ir toliau teiks prieglobstį.

Lapkritį Turkija sutiko kovoti su kontrabandininkų tinklais ir pažaboti neteisėtą migraciją. Europos Sąjunga už tai pažadėjo 3 mlrd. eurų pagalbą pabėgėlių sąlygoms gerinti, taip pat suteikti Turkijai politinių nuolaidų, tarp kurių minimas vizų režimo paprastinimas ir priėmimo į ES proceso spartinimas.

Nuo tada Turkija pradėjo reikalauti, kad atvykstantys iš trečiųjų šalių sirai prašytų vizų, jog tokiu būdu būtų atskiriami norintieji vykti toliau į Graikiją.

Turlija sutiko suteikti sirams leidimus dirbti ir taip paskatinti juos likti Turkijoje, taip pat paskelbė planus didinti pakrančių apsaugos pajėgumus ir apibrėžė žmonių kontrabandą organizuoto nusikalstamumo forma – už tokius nusikaltimus skiriamos griežtesnės bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha portretas
Iš tikro tai aš esu pedofilas ir iškrypėlis. Kitaip sakant padugnė. Laukiu, nesulaukiu kada man Amerikos juodoji beždžionė įvarys savo šliosą man į išange. Todėl ir kiauksiu kaip pristipęs šakalas prieš Putiną.

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Na ir kvailas tas RUSAS. Prisidengęs įvairiais nikais koliojasi su beretėmis ir visai neišnaudoja jam atsivėrusių galimybių. Važiuotų į Rytų Ukrainą (tai tarpinis persiuntimo punktas į dieviškąją “Novorusiją”) ir didvyriškai padėtų galvą už šlovingąją Putino Rusiją. Apie jį rusų mergos dainas dainuotų, o jis pats kartu su mobiliojo krematoriumo dūmais patektų tiesiai į išsvajotą dieviškąją “Novorusiją”. Ten jį pasitiktų trylikametės „mūsų mergaitės Lisos“ (Lavrovo žodžiais tariant), pasiruošusios tenkinti visus jo norus. Tai kur kas geriau net ir už machometonų rojų, kur kiekvieno žuvusio už Alachą džichadisto laukia septyniolika persirpusių, nekaltybę saugančių mergelių. Tik toks asilas kaip RUSAS gali atsisakyti tokios žemiškos garbės ir amžinų pomirtinių malonumų.

jonas

jonas portretas
ka veike vokietis ka daro amerika ko ju norite nuo rusu
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių