A. Merkel: esame pasirengę derėtis dėl koalicijos su socialdemokratais

Kanclerė Angela Merkel pirmadienį pareiškė, kad jos Krikščionių demokratų partija siekia stabilios vyriausybės ir yra pasirengusi derėtis dėl didžiosios koalicijos. Kiek anksčiau partijos vadovybė sutarė siekti koalicijos su socialdemokratais.

Spaudimas atkurti politinį stabilumą ir išvengti pirmalaikių rinkimų auga, bet abi partijos nenori nuolaidžiauti. Socialdemokratai siekia susilpnintai A. Merkel primesti savo sąlygas, o dešinieji teigia, kad nesieks koalicijos bet kokia kaina ir tuomet geriau jau sudarys mažumos vyriausybę. Viena iš Krikščionių demokratų partijos lyderių pareiškė, kad svarbu ne greitis, o nuoseklumas, ir derybos įmanomos tik po Naujųjų metų.

Spaudžiamas prezidento, socialdemokratų vadovas Martinas Schulzas sutiko derėtis, nors iki tol žadėjo nebedalyvauti didžiojoje koalicijoje, kai po ketverių metų A. Merkel vyriausybėje kairieji turėjo prasčiausią rinkimų rezultatą. Sekmadienio apklausa parodė, kad didžiajai koalicijai pritaria daugiau kaip pusė rinkėjų.

„Mums svarbu šalyje užtikrinti stabilumą ir būti šio stabilumo inkaru. Žmonės tikisi, kad jų problemos bus sprendžiamos. Tikime, kad tai geriausiai užtikrins stabili vyriausybė. Todėl esame pasirengę deryboms su socialdemokratais. Taip, kaip rengėme išankstines derybas su žaliaisiais ir liberalais - rimtai, su pasišventimu, nuoširdžiai, ir, žinoma, siekdami diskusijų sėkmės“, – sakė A. Merkel.



NAUJAUSI KOMENTARAI

beda

beda portretas
o sajunga del kedes su setonu tai pamirso ar bijo pasirasyt krauju

ko

ko portretas
tuomet noret is musu avigalviu kurie panasus /lipdukai/ svarbu kede ir pinigai o idejas palikim runkeliams ar ne taip p./elitiniai/runkeliai ar politiniai trumparegiai.....?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių