Šiaurės Korėja D. Trumpo grasinimą vadina „šuns lojimu“

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministras neteikė reikšmės JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) tūžmingam grasinimui sunaikinti jo šalį, palygino jį su „šuns lojimu“ ir sakė, kad Pchenjano tokia retorika nesulaikys.

Antradienį sakydamas savo pirmąją kalbą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, D.Trumpas perspėjo Šiaurės Korėją, kad Vašingtonas ją „visiškai sunaikins“, jei bus užpulta Amerika ar jos sąjungininkės.

Ši karinga kalba buvo pasakyta kelis mėnesius augant įtampai dėl Pchenjano ginklų programos laimėjimų. Tarp šių pasiekimų – nepaisant sankcijų atliktas šeštas branduolinis bandymas ir kelios balistinės raketos, paleistos praskrieti virš Japonijos arba netoli jos.

Atvykusį į Niujorką dalyvauti JT susitikimuose, Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrą Ri Yong Ho (Li Jong Ho) pasitiko žurnalistų klausimai apie D.Trumpo kalbą. Jis atsakė pacituodamas patarlę. „Yra posakis, kad žygis tęsiasi, net jei šunys loja, – trečiadienį eidamas į savo viešbutį pasakė Ri Yong Ho. – Jei jie bando šokiruoti mus lojimu, tai tikrai šuns sapnas.“ Korėjiečių kultūroje „šuns sapnas“ reiškia beprasmišką dalyką.

Izoliuota ir skurdi Šiaurės Korėja sako, kad jai reikia tvirtos branduolinės atgrasomosios priemonės apsisaugoti nuo agresyvių Jungtinių Valstijų. Šis autokratiškas režimas militarizmą pavertė savo ideologijos centru.

Pchenjanas yra deklaravęs tikslą turėti galimybes smogti JAV žemyninei daliai ir pastarosiomis savaitėmis puikavosi savo ginklų programos laimėjimais. Rugsėjo mėnesį atliktą branduolinį bandymą Šiaurės Korėja vadino vandenilinės bombos, sumažintos tiek, kad ją galėtų nešti raketa, bandymu.

Liepos mėnesį Šiaurės Korėja išbandė dvi tarpžemynines balistines raketas, kurios, kaip atrodo, galėtų pasiekti didelę JAV žemyninės teritorijos dalį. Šios vis įžūlesnės provokacijos bandė JAV ir jų sąjungininkių kantrybę.

D.Trumpas Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną) yra pavadinęs „Raketininku“ ir sakęs, kad jis leidosi į „savižudžio misiją“.

A. Merkel  aiškiai nesutinka

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė „aiškiai nesutinkanti“ su D. Trumpu, pagrasinusiu sunaikinti Šiaurės Korėją. „Esu prieš tokius grasinimus“, – pareiškė ji per interviu radijui „Deutsche Welle“.

„Manome, kad bet koks karinis sprendimas yra visiškai netobulas, ir remiame diplomatines pastangas“, – pridūrė A.Merkel.

„Kas dėl Šiaurės Korėjos, laikau bet kokius kitus variantus nepagrįstais. Todėl aiškiai nesutinku su JAV prezidentu“, – sakė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bandis

Bandis portretas
Kol siauraakio parselio nepasvilins, tol jis ir kriukses...

...

... portretas
Ir vėl Merkel į Putino dūdelę pučia.

Armėnų radijas klausia:

Armėnų radijas klausia: portretas
Kuo skiriasi Putinas nuo Kim Jong Uno? Atsakymas – niekuo: abu – neužaugos, abu – su Napoleono kompleksu, abu - mojuoja branduoliniais vėzdais, abu – viens kitą myli, abu – šiurpina pasaulį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių