A. Merkel atstovas: kanclerė nedalyvaus Turkijos pabėgėlių centro atidaryme

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel neplanuoja šią savaitę vykti į Turkiją dalyvauti naujo Sirijos pabėgėliams skirto centro atidaryme, trečiadienį pranešė jos atstovas, paneigdamas ankstesnį Ankaros pranešimą.

Kanclerės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) patikslino praėjusią savaitę Turkijos premjero Ahmeto Davutoglu (Achmeto Davutohlu) paskelbtą pranešimą apie numatomą A.Merkel vizitą, tarp Ankaros ir Berlyno tvyrant įtampai dėl vokiečių komiko užgaulaus satyrinio eilėraščio.

„Pastarosiomis dienomis ir savaitėmis manęs dešimtis kartų buvo klausta apie šią balandžio 16 dienos kelionę, bet aš niekada nepatvirtinau šios kelionės, šio susitikimo, todėl taip ir yra“, – sakė jis žurnalistams.

„Kelionės į Turkiją balandžio 16 dieną, šį šeštadienį, nebus“, – patvirtino jis.

A.Davutoglu anksčiau pranešė, kad A.Merkel su kitais Europos lyderiais dalyvaus mokyklos ir ligoninės atidaryme prie Sirijos sienos esančiame Kiliso mieste, kuriame yra didžiulė nuo penkerius metus nesiliaujančio karo bėgančių Sirijos pabėgėlių stovykla.

„Kartu su Europos lyderiais, vadovaujamais ponios Merkel, mes ruošiamės Kilise atidaryti ES finansavimo dėka pastatytą mokyklą ir ligoninę“, – A.Davutoglu sakė parlamente.

Jis nepatikslino, kurie ES lyderiai dalyvaus balandžio 16 dieną numatytoje ceremonijoje Kilise.

Šis centras pastatytas pagal naują Turkijos ir ES susitarimą, kuriuo siekiama sustabdyti masinį į Europą plūstančių migrantų srautą ir paskatinti sirus prašyti prieglobsčio Bendrijoje dar būnant Turkijoje, užuot leidusis į pavojingą kelionę jūra žmonių kontrabandininkų laivais.

Vokietijos pareigūnai niekada nepatvirtino A.Davutoglu pranešimo apie planuojamą A.Merkel apsilankymą Kilise, kuris dažnai yra apšaudomas raketomis iš Sirijos.

S.Seibertas nesakė, kodėl A.Merkel nepriėmė Turkijos kvietimo.

Turkija įsipareigojo atgal priimti nelegaliai į Graikiją patekusius migrantus, o ES pažadėjo už kiekvieną į Turkiją deportuotą sirą pasiimti po vieną sirą iš migrantų stovyklų Turkijoje.

Pirmadienį iš Graikijos į Turkiją pagal susitarimą buvo deportuoti pirmieji 202 migrantai, panašus išsiųstųjų skaičius turėtų būti ir trečiadienį, pranešė pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėl savęs bijo???

dėl savęs bijo??? portretas
nes tiek prisikvietė pas save į Vokietiją, o atvykusius apgyvendinti siunčia per prievartą pas kaimynus, o kaimynai irgi jų nenori. Apgaudinėja ekonominius migrantus. O svarbiausia kodėl turim apgyvendinti trečių šalių ekonominius migrantus, kurie ne ES piliečiai.

priezastis

priezastis portretas
nedalyvaus pasekmes centro atidaryme...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių