Meksikoje - kruvinos narkokartelių kovos

Meksikoje įtariami narkotikų kartelio smogikai pirmadienį nužudė dešimt policininkų, o viename kalėjime per ginkluotų gaujų susišaudymą žuvo 28 kaliniai.

Ginkluoti užpuolikai dideliu sunkvežimiu užblokavo vieną plentą vakarinėje Mičoakano valstijoje ir apšaudė federalinės policijos koloną.

"Turime informacijos, jog dešimt policininkų žuvo ir keli buvo sužeisti," - Mičoakano valstijos visuomenės saugumo ministrė Minerva Bautista sakė vienam vietos radijui.

Federalinė vyriausybė patirtino žuvusių pareigūnų skaičių, taip pat nurodė, kad nežinomas skaičius užpuolikų buvo nukauti.

Mičoakanas, kuris yra Meksikos prezidento Felipe Calderono gimtoji valstija, tapo mūšio lauku, kuriame į religinį kultą panašus narkotikų prekeivių kartelis "La Familia" kaunasi su kitomis gaujomis ir saugumo pajėgomis dėl šio kalnuoto regiono kontrolės.

Tuo tarpu prie Ramiojo vandenyno esančioje Sinaloa valstijoje viename kalėjime kilus susišaudymui tarp ginkluotų kalinių gaujų, žuvo 28 nuteistieji, o trys sargybiniai buvo sužeisti, praneša dienraštis "Universal".

Sinaloa valstijoje yra įsitvirtinęs labiausiai ieškomas Meksikoje narkotikų baronas Joaquinas Guzmanas, pravarde Neūžauga.

Dauguma kalinių, žuvusių per pastarąsias riaušes, buvo nuteisti už žmogžudystes arba prekybą narkotikais, sakė valstijos policijos vadovė Josefina Garcia.

"Grupė kalinių prasiveržė pro kelerius vartus, sudaužę spynas ir stebėjimo kameras kūju", - nurodė ji.

Policijos atstovas Martinas Gastelumas sakė kad per didžiausias riaušes, kurios kada nors yra kilusios tame kalėjime, kaliniai mirė nuo šautinių žaizdų.

Nuo 2006 m. gruodžio, kai F.Calderonas pradėjo kadenciją ir pasiuntė armiją į kovą su narkotikų prekeivių gaujomis, šalyje buvo žuvo apie 23 tūkst. žmonių, daugiausia gangsterių ir policininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių