Meilė be sienų: tarptautinės santuokos JAV ir Meksikos pasienyje

  • Teksto dydis:

Įrodydami, kad meilei ribų nėra, meksikietė ir amerikietis susitiko prie trumpam atidarytų vartų sienoje tarp dviejų šalių ir apsikeitė santuokos įžadais.

JAV pasienio tarnyba atvėrė Vilties durimis vadinamus vartus Plajas de Tichuana rajone ir leido greitai pasimatyti draugams ir giminaičiams iš abiejų sienos pusių.

Evelia Reyes (Evelija Rejes) prie sienos atėjo vilkėdama baltą nuotakos suknelę ir segėdama nuometą. Ją atlydėjo trys vaikai iš buvusios santuokos.

„Santykiams ši siena neegzistuoja, meilei nėra ribų“, – sakė moteris.

Pasienyje meksikietis teisėjas greitai sutuokė ją su amerikiečių Brianu Houstonu (Brajenu Hjustonu). Liudininkais tapo Tichuanos mero žmona ir vietos Meksikos žmogaus teisių komisaras.

Meksikos pietinėje Gerero valstijoje gyvenanti E. Reyes pasakojo su B. Houstonu susipažinusi Tichuanoje prieš trejus metus. Neturėdama imigracijos dokumentų, ji negalėjo atvykti į Jungtines Valstijas. O vyras negalėjo atvykti į Tichuaną dėl neįvardijamų priežasčių, rašė laikraštis „The San Diego Tribune“. Dabar šią problemą išspręs santuoka.

Vilties durų renginį organizavo už imigrantų teises kovojanti grupė „Pasienio angelai“. Jos vadovas Enrique Moronesas (Enrikė Moronesas) sakė, kad šio renginio metu galėjo pasimatyti tik 12 šeimų.

„Liūdniausia, kad šeimos galėjo pabendrauti tik penkias minutes“, – sakė jis.

Verta paminėti, kad didžiojoje dalyje 3200 kilometrų besidriekiančiame JAV ir Meksikos pasienyje yra įrengta kokia nors kliūtis. JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) yra pažadėjęs pastatyti sieną per visą JAV ir Meksikos sienos ilgį.


Šiame straipsnyje: santuokaJAVMeksikaVilties durys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių