Mažinant etatus gali būti atleidžiamos ir nėščios moterys

Europos Sąjungos Teisingumo Teismas (ESTT) ketvirtadienį nusprendė, kad masinio etatų mažinimo atveju nėščios ir krūtimi maitinančios moterys ES nėra automatiškai saugomos nuo atleidimo iš darbo, informuoja „EUobserver“.

ESTT teigimu, šio sprendimo nuostatos taikomos tik tiems atvejams, kai atleidimas iš darbo ir nėštumas visai nesusiję, ir atmetė ieškinį moters, teigusios, kad jos nėštumas turėjo reikšti apsaugą nuo atleidimo iš darbo.

Byla buvo iškelta, kai Jessica Porras pareiškė ieškinį Ispanijos bankui „Bankia“, kuris buvo priverstas sumažinti savo personalo narių skaičių. Pagal ES teisę, darbdaviams įprastai draudžiama atleisti moteris iš darbo nuo jų nėštumo pradžios iki motinystės atostogų pabaigos, tačiau šios bylos atveju nurodyta išimtis - tokias moteris galima atleisti, kai įmonėje masiškai mažinami etatai.

Tačiau Teismas nurodė, kad darbdaviai privalo atleidžiamiems asmenims paaiškinti etatų mažinimo priežastis ir kokiais kriterijais jie vadovavosi spręsdami, kuriuos darbuotojus atleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Paimti jas šauktinėmis į kariuomenę. Rusai puola. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
Vaikiuko nešiojimas, jo gimdymas ir auginimas Visuomenei KUR KAS naudingesnis Darbas nei kažkoks vergavimas 'darbdaviui' - negalima moterų verst iškart du darbus dirbt.

tiesa sakant

tiesa sakant portretas
Nestumas ne liga
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių