Maskvos kalėjimai virs viešbučiais?

Maskvos valdžia svarsto galimybę kalėjimų pastatus paversti biurais ir viešbučiais, kai įkalinimo įstaigos bus perkeltos už miesto ribų.

Apie tai remdamasis Rusijos audito rūmų tyrimu pranešė dienraštis „Moscow News“, kurį cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Svarbu ikiteisminio sulaikymo centrus perkelti už miesto, nes žemės deficitas Maskvoje yra didžiulis. Trūksta biurų ir automobilių stovėjimo aikštelių“, – dienraščiui teigė sociologas Sergejus Belanovkis ir pridūrė, kad naujas vietas kalėjimams surasti neturėtų būti sunku.

„Panaši kalėjimų iškėlimo už miesto ribų praktika taikoma užsienyje. Pavyzdžiui, Helsinkyje buvusiame kalėjime atidarytas viešbutis tapo gana populiarus“, – kalbėjo architektas Aleksandras Asadovas.

Rusijos Bausmių vykdymo tarnyba šią informaciją komentuoti atsisakė.

Nors sprendimas dar nepriimtas, Rusijos nekilnojamojo turto agentūra „Penny Lane Realty“ jau sudarė lengviausiai realizuojamų kalėjimų, sostinėje užimančių apie 148 tūkst. kvadratinių metrų teritoriją, reitingą. Jis remiasi potencialia grąža, kurią duos modernizuotas pastatas.

Butyrskaja kalėjimas, įsikūręs centriniame Maskvos rajone, yra geidžiamiausia nekilnojamo turto pardavimo agentų vieta, rodo reitingas.

„Butyrskaja kalėjimas galėtų pritraukti didžiulis turistų srautus, atsižvelgiant į jo keleto šimtmečių istoriją. Tad šis ikiteisminio sulaikymo centras galėtų būti paverstas viešbučiu, parodų ir kultūros centru ar nedidelėmis parduotuvėmis“, – žurnalistams teigė „Penny Lane Realty“ atstovas Maksimas Žulikovas.

Antroje vietoje atsidūrė „Matroskaja Tišina“ kalėjimas, esantis Maskvos šiaurės rytuose, trečioje – Lefertovo kalėjimas miesto rytinėje dalyje.

Miesto etnografas Aleksejus Deduškinas teigia, kad šie trys kalėjimai galėtų būti paversti muziejais, nes vargu, ar biuro darbuotojai ir turistai jaustųsi patogiai buvusiose kalėjimų kamerose.


Šiame straipsnyje: Maskvakalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių