Maskva vis dar neišsivaduoja iš smogo valdžios

Maskva antradienio rytą vėl apgaubta miškų gaisrų dūmų.

Kaip praneša "Interfax" korespondentas, matomumas sostinėje dėl tirštų dūmų menkas, todėl automobilių vairuotojai priversti važinėti ir su įjungtais žibintais, ir naudodami papildomus žibintus, skirtus važiuoti esant rūkui.

Ore jaučiamas nemažėjantis degėsių kvapas. Negausūs praeiviai daugiausia eina užsirišę marlės raiščius arba naudojasi nosinėmis, saugodamiesi įkvėpti dūmų.
Tuo tarpu sinoptikų prognozėmis, laukti išsigelbėjimo iš dangaus kanceliarijos artimiausią savaitę nėra ko tikėtis - kol kas vyraus karšti orai be jokios užuominos apie lietų.

Gelbėtojų ir ugniagesių duomenimis, praėjusią parą Rusijoje prasidėjo dar 269 miškų ir durpynų gaisrai. Iš viso šalies teritorijoje yra 554 gaisrų židinių, o liepsnos yra apėmusios daugiau kaip 190 tūkst. hektarų. Užgesinti 276 gaisrų židiniai.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija pareiškė pirmadienį, kad situacija, susijusi su miškų ir durpynų gaisrais šalyje gerėja. Naujų židinių skaičius gerokai sumažėjo, o kai kuriuose pavojinguose regionuose naujų gaisrų židinių neužfiksuota.

Tuo tarpu kai kuriose srityse padėtis, kaip ir anksčiau, labai sudėtinga. Žemutinio Naugardo srityje užfiksuoti 76 gaisrai, Kirovo ir Maskvos - po 49 liepsnų židinius.

Pirmadienį nepaprastosios situacijos režimas buvo įvestas Oziorsko mieste Čeliabinsko srityje, kur yra branduolinis kombinatas "Majak". Tai vienas didžiausių Rusijoje panaudoto branduolinio kuro perdirbimo ir saugojimo centrų.

Miesto ir artimiausių gyvenviečių gyventojams uždrausta pasirodyti miškuose iki atskiro vietos valdžios potvarkio.

Rusijos atominės energijos agentūra "Rosatom" pareiškė, kad tiesioginio pavojaus branduoliniam objektui dabar nėra.

"Artimiausias gaisro židinys yra už 80 kilometrų nuo Oziorsko, ir šiuo metu jokios tiesioginės grėsmės nei miestui, nei kombinatui nėra", - agentūrai "Interfax" pareiškė "Rosatom" atstovas Sergejus Novikovas.


Šiame straipsnyje: gaisraiRusijasmogasMaskva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių